3ds Max & Maya - Türkçe
Autodesk 3Ds Max ve Maya Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler 3Ds Max ve Maya konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

3ds max HDRI sorunu

3 YANIT 3
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 4
gozde9A29Y
5293 Görüntüleme, 3 Yanıt

3ds max HDRI sorunu

3dsmaxte hdrı eklediğimde, bu şekilde hdrı yarıda kesiliyor ve gri bir duvar varmış gibi gözüküyor.Bu problemi nasıl çözebilirim 

3 YANIT 3
Mesaj 2 / 4
kartalturhan1
cevap verdi: gozde9A29Y

VRay Dome Light kullanarak HDRI görüntüyü oluşturduğunuzu varsayarak söylüyorum. Dome Light default olarak hemispheric yani yarıküre şeklinde gelir. Dome Light ayarlarında "Dome Light" sekmesinin altında "Spherical (full dome)" seçeneğini işaretleyerek problemi aşabilirsiniz.
İkinci bir problem ise çalışmasını yaptığınız model Z ekseninde 0'ın altında bir değere sahip olabilir. Modeli 0 noktasına veya daha yukarı çekerek probleminizin üstünden gelebilirsiniz. Kolay gelsin.

Mesaj 3 / 4
gozde9A29Y
cevap verdi: kartalturhan1

Teşekkür ederim peki hdrı uzaklaştımanın bir yolu var mı bina sanki bahçe içindeymiş gibi gözüküyor hdrı çok büyük olduğu için bahçenin çiçekleri bile benim binamdan büyük gözüküyor maketmiş gibi bir görüntü oluşuyor. Arkaplanda kalmıyor

Mesaj 4 / 4
kartalturhan1
cevap verdi: gozde9A29Y

Bu arada VRay HDRI'ın default olarak hemispheric geldiği ile ilgili yanlış bilgi vermişim düzeltelim. Son versiyonda spherical olarak geliyor.

VRay HDRI'ı gerçekçi yansımalar almak için kullanıyoruz. İstisnai durumlar dışında çevresel görüntü olarak HDRI kullanmanız gerçekdışı görüntü elde etmenize neden olacaktır. Çok profesyonel değilseniz ve birden fazla açı alacaksanız tavsiye etmiyorum. Fiziksel, modellenmiş bir çevrenin ardından gökyüzü olarak kullanmanız faydalı olabilir.

Eğer sadece yansıma için kullanacaksanız dome light options üzerinden Affect Diffuse ve Affect Specuları kaldırın. HDRI üzerinde işlenmiş ışık efektlerinin de sahnenizi etkilemesini istiyorsanız Affect Specular'ı açabilirsiniz.

 

VRay HDRI'ın bildiğim kadarıyla rotasyon dışında scale gibi bir transform özelliği bulunmuyor. Dolayısıyla yakın uzak etkisini de ayarlamanız için farklı yöntemlere başvurmalısınız.

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report