Vray 5 render hatası

Vray 5 render hatası

akbassmusa
Contributor Contributor
6.562 Görüntüleme
9 Yanıt
Mesaj 1 / 10

Vray 5 render hatası

akbassmusa
Contributor
Contributor

Merhaba, render alırken şu hatayı alıyorum. İlk defa başıma geldi, yardımcı olur musunuz acaba? “Eror building embree static ray caster

E6FF3D49-8B81-4BD6-844E-2043AA516933.jpeg

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
6.563 Görüntüleme
9 Yanıt
Replies (9)
Mesaj 2 / 10

mehmetakiftoplu
Mentor
Mentor

Merhaba @akbassmusa 

Aşağıdaki link sorununuza çözüm olabilir.

https://forums.chaosgroup.com/forum/v-ray-for-3ds-max-forums/v-ray-for-3ds-max-problems/61022-embree...

İyi çalışmalar.

Mehmet Akif TOPLU
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Mesaj 3 / 10

ozeeryildirim
Community Visitor
Community Visitor

bu bir çözüm değil 

0 Beğeni
Mesaj 4 / 10

izzetalsan
Advisor
Advisor
Merhaba vray hesaplama yaparken embree static ray caster da hata vermiş. Render ayarlarınızda vray de use embree seçeneğini kaldırıp deneyebilir misiniz ?

İzzet ALŞAN
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Oyun Geliştirme
3D Eğitim
PBR Textures
Free PBR Textures
Free Textures
Mesaj 5 / 10

Olcay.Kuk
Alumni
Alumni

Merhaba @akbassmusa 

Son durum hakkında bilgi paylaşabilir misiniz? Sorununuz çözüldü mü?

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

0 Beğeni
Mesaj 6 / 10

ArchitectRC
Enthusiast
Enthusiast

merhaba render alırken embree static ray caster yazısı çıkıyor ve bilgisayar donuyor hiçbir işlem yapamıyorum daha önce bu sorunu yaşayan var mı diye baktım çözüm önerinizi denedim use embre yi kaldırdım fakat değişen bişey olmadı yardımcı olursanız sevinirim zira saatlerdir bununla uğraşıyorum.

teşekkürler şimdiden.

0 Beğeni
Mesaj 7 / 10

burkserbest
Community Visitor
Community Visitor

Arkadaşlar aynı sorunu bende yaşadım ve o kadar her şeyi denedim ki en sonunda format attırdım o da olmadı ancak çözüm çok basitmiş. Render settings börümünden vray de frame buffer seçeneğinde get resolutions from max i etkinsizleştirip 640 x 480 değerini arttırıyoruz. Umarım yardımcı olmuştur.

0 Beğeni
Mesaj 8 / 10

aleyna.krsn
Explorer
Explorer

Aynı sorunu yaşadım, diskte yer kalmaması nedeniyle olabiliyor. Yer açınca düzeldi

Mesaj 9 / 10

zeynepunkun
Community Visitor
Community Visitor

Söylenen her şeyi yapmama rağmen sorun hala devam ediyor. Neden kaynaklanıyor olabilir acaba? Aynı sahnenin iki hafta önce renderını alabiliyordum. Önce çözünürlüğü düşürdükçe alıyordu ama şuan hiçbir şekilde render almıyor; hatta mavi ekran hatası veriyor bilgisayar? Daha önce başka bir bilgisayrda renderını alıp teslim ettiğim projeden tekrar render almayı denedim. Sonuç yine aynı.  Bu sorunu çözebilen oldu mu? 

0 Beğeni
Mesaj 10 / 10

Byteman
Collaborator
Collaborator
Kabul edilen çözüm

Vray tarafında @aleyna.krsn 'ın tespiti doğru. Embree Raytrace Hızlandırıcı çok fazla hafıza bağımlı bir süreç. Hafıza deyince sadece RAM anlamayın, çoğu yerde sistem, diski kullanarak işlemleri gerçekleştiriyor. Disk tamamen dolu olmasa dahi, yüzey sayısının, yansıma derinliği ve ışın adetlerinin (sample) katlanarak arttığı durumda, bir anda hafıza/sanal bellek dolarak hata verebilir. Bunun kontrolden çıkmasının bir sebebi Displacement Map'lerdir. Bunlar hazır VRAY sahnelerinde sıklıkla kullanılmış oluyor, render sırasında ekstra yüzeyler oluşturduğundan, bir anda  kaynakları tüketebiliyorlar. 

Eğer sorun VRay kaynaklı ise Render Setup diyaloğunda Common Tablası altında Dispacement'ın ana şalteri var, bunu kapatıp deneyin bi. Bu sahnedeki tüm Displacement hesaplarını devre dışı bırakır. Bu şekilde hafıza dolmayıp render alırsa anlarız ki kaynaklar yetmiyor. Kaynaklar yüksek yüzey sayısı ile alakalı olduğu gibi onunla birlikte yansıtıcı-kırıcı malzemelerle ilgilidir. Displacement detay düzeyini azaltabilir, bu malzemelerdeki yansıma özelliklerini, samples parametrelerini azaltmak da sorunu düzeltebilir. Burada birden fazla katlayıcı faktörden bahsediyoruz.

Diğer yandan mavi ekran dediğinizde bunun donanımsal bir probleme de işaret ediyor olabileceğini de düşünmek gerekir. Yapılacak en akıllıca iş Memtest86 programı ile Ram'leri hataya karşı kontrol etmektir. Zor değil ama ilgisi olmayan biri kolaylıkla yapamayabilir. Bu programın ISO dosyası sitesinden indirilip bir USB belleğe yazılıyor. Bilgisayarı bu USB disk ile açıyorsunuz. Bilgisayarın hızı, bellek hızı ve bellek miktarına bağlı olarak bu iş saatler düzeyinde sürebilir. Pass olarak tabir edilen turları vardır. İlk turda sorun varsa kırmızı yazılarla size gösterir. Kırmızı sektörler bulursa belleğin birinde bozuk bölümler var demek. Bu programla, yeni alınan her bilgisayarı denetlemeyi öneririm. Bellekler, üzerinde sorunlu sektöre önem arz eden bir veri için ulaşılmadığı taktirde, aylarca hiç sorun çıkartmadan çalışabilir. Bunun dışında başka donanımlardaki sorunlardan da mavi ekran hatası çıkabilir.