Duyurular
Attention for Customers without Multi-Factor Authentication or Single Sign-On - OTP Verification rolls out April 2025. Read all about it here.

RENDER ALINDIĞINDA BU PROBLEM İLE KARŞILAŞIYORUM YARDIMCI OLURMUSUNUZ

eliff_suerr
Participant

RENDER ALINDIĞINDA BU PROBLEM İLE KARŞILAŞIYORUM YARDIMCI OLURMUSUNUZ

eliff_suerr
Participant
Participant

WhatsApp Image 2025-01-18 at 15.23.00.jpeg

0 Beğeni
Yanıtla
216 Görüntüleme
4 Yanıt
Respuestas (4)

3dtasarimokulu
Advocate
Advocate

merhaba Elif hanım, render ayarlarında ek görselde belirttiğim yerdeki Save tiki aktif ise kapat mayı dener misiniz?
Eğer yanıtım faydalı olduysa "Çözüm Olarak Kabul Et" butonuna basarsanız sevinirim.

3dtasarimokulu_0-1737244159961.png

0 Beğeni

Olcay.Kuk
Alumni
Alumni

Merhaba @eliff_suerr 

Probleminizle ilgili @3dtasarimokulu tarafından çözüm önerisi paylaşıldı. Eğer çözüm olduysa doğru yanıtı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" olarak işaretlemenizi rica ederiz. Diğer topluluk kullanıcıları da bu doğrultuda doğru yanıtı öğrenmiş olur ve fayda sağlanmış olunur.

Eğer sorununuz devam ediyorsa, lütfen son durumla ilgili güncel durumunuzu paylaşmanızı rica ederiz. Alternatif çözüm önerileri ve daha detaylı bilgilendirici yanıtlar almanız mümkün olur.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

0 Beğeni

Byteman
Collaborator
Collaborator

Bu mesajın şerhi, alınan render'ı D diskinde ORDU EVİ PROJESİ adında bir klasöre kaydetmek üzere ayar yapılmış. Save File kutucuğunun işaretini kaldırıp kaydetmesini engelleyebilir, yahut kaydetmesi için var olan bir başka klasör belirleyebilirsiniz. 

Çok düşük bir ihtimalle de olsa (özellikle eski sürümler döneminde Windows'un sıkıntılarından dolayı...), zaman zaman Türkçe karakterlerin tanınmadığı durumda var olan klasörü bulamadığı da olabiliyordu. Eğer D:\ORDU EVİ PROJESİ olmasına rağmen böyle bir hata veriyorsa o zaman ORDU EVİ PROJESİ adındaki İ harflerini suçlardım. 🙂 

0 Beğeni

3dtasarimokulu
Advocate
Advocate

kullanılan Türkçe karakterlerin bu soruna neden olmaması beklenir, çünkü Error penceresinde bile Türkçe karakterler yazılabilinmiş, ama yinede programlarda Byteman beyin dediği gibi Türkçe karakter kullanmamak olası başka sorunların oluşmasını engelleyebilir, ve Byteman beyin önerisine ek olarak, büyük harfli karakterleri kullanmadan ve boşluk içermeden dosya isimlerini vermek yazılımlar açısından en sağlıklısıdır, örneğin "Ordu Evİ Projesi" yerine "ordu_ordu_evi" diye isim vermek tüm yazılımlar için karakter nedenli oluşacak sıkıntıları en aza indirir.

0 Beğeni