3ds Max ürünümüzü kullanan herkesin katılım gösterebileceği yarışmamız hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.
Konu:
“Yaşanabilir ve doğa dostu iç mekan tasarımı” konusu dahilinde geleceğin yeni ev , ofis vb. iç mekan tasarımlarıyla ilgili yaratıcılığınızı ön plana çıkaran bir tasarım yarışması gerçekleştiriyoruz. Tasarım görselini bu konuya mesaj olarak paylaşmanız ve 3ds max dosyasını da bize iletmeniz gereklidir. Kazanan yarışmacılarımıza bir takım hediyelerimiz olacaktır ve aşağıda belirtilmiştir. Herkese başarılar diliyoruz.
Yarışmanın Başlangıcı |
16 Eylül 2019 |
Proje Son Teslim Tarihi |
25 Ekim 2019 saat 23:59 |
Sonuçların İlanı |
1 Kasım 2019 |
Katılım Koşulları ve Kurallar:
Değerlendirme aşağıda belirtilen maddeler doğrultusunda teknik uzmanlardan oluşan jürimiz tarafından yapılacaktır.
Dikkat edeceğimiz kriterler:
Ödüller:
Yarışmanın birincisine 599 EURO değerinde HTC Vive VR Gözlük, 1.’lik Plaketi, Autodesk logolu Termos, Mug, Anahtarlık & Fener, Katılım Sertifikası ve Power Bank hediye edilecektir.
Yarışmanın ikincisine 2.’lik Plaketi, Autodesk logolu Termos, Mug, Anahtarlık & Fener, Katılım Sertifikası ve Power Bank hediye edilecektir.
Yarışmanın üçüncüsüne 3.’lük Plaketi, Autodesk logolu Termos, Mug, Anahtarlık & Fener, Katılım Sertifikası ve Power Bank hediye edilecektir.
Tüm yarışmacılara katılım sertifikası verilecektir.
Sorularınız olur ise @Olcay.Kuk bağlantısı üzerinden özel mesaj göndererek iletişime geçebilirsiniz.
Doğa dostu bir iç mekan için Doğanın elementlerini İç Mekanımıza Değilde Bizim Tasarımlarımızı Doğaya Taşımamız Gerektiğini
düşünüyorum..
Bu Sebepten Ötürü Çalışmamı Doğanın Yapısını bozmadan Bir iç mekan tasarlama üzerine düşündüm..
Kayaları Patlatıp onları yok etmek yerine Kendisini iç mekanımızda Kullanabilir Dokusundan yararlanabiliriz..
Geniş Pencereler Kullanarak İçeriye Doğanın ferahlığını Taşımayı amaçladım..
Tepede Kulandığım Pencere ise Gündüz Ve Gece Gökyüzünün Güzel Görüntüsü Seyredilebilir..
Bu Sayede 3 Farklı Noktadan Doğayı İç Mekana Değil İç Mekanı Doğaya Taşıdım..
Oda konsepti ve çalışma köşesi örneği.
NOT: Çalışma bana ait olup sadece sosyal medyada ve işimin tanımlaması için kullanılmaktadır. Şahıs ya da şirkete sunulmamıştır.
Resimler üzerindeki logo da bana aittir.
Merhabalar, öncelikle herkese başarılar diliyorum. Bana göre doğanın dostu olmamız için ondan daha az faydalanmak olacaktır. Yapmış olduğum tasarım tek veya 2 kişinin ihtiyaçlarını 20 m2' lik bir alanda toplamam oldu. İnsan nüfusunun gün geçtikçe artması bizi bu duruma sürükleyeceğini düşünüyorum. Gelişen teknolojiyle birlikte aile bağlarının da kopmasıyla ilerliyen zamanlarda bireysel hayatların çoğalacağını düşünüyorum. Umarım beğenirsiniz. Herkese kolay gelsin. 🙂
Merhabalar, herkese iyi çalışmalar.Yaptığım projede doğada faydalanan malzemeler ile nasıl harikalar yaratabileceğimizi göstermek istedim.Hayat şartları ve ilerleyen zamanlar da çok kullanışlı ve bireysel mekanların ortaya çıkacagından projemi de bireysel villa olarak tasarladım tabi burada kullanım koşulları da çok önemli.Öncelikle tasarımı çizip sonra yapmaya başladım doğadan faydalanmak için de kenetlenmemiz gerektiğine inanıyorum,bunun içinde villayı kenetlenme duygusu katarak çizgisel fonu bu sekilde yakalamak istedim.Tüm arkadaşalarıma başarılar diliyorum, iyi günler.
Merhabalar, benim yaşanabilir ve doğa dostu iç mekan tasarımımın temelinde yatan düşünce; doğayla kuracağımız ilişkiyi güçlendirecek ''ara mekanlar''ın varlığıydı. Bu konut projesi için, bizim doğayla ilişkimizi güçlendiren asıl mekan; cephedeki geniş açıklıkların açılmasıyla bizim için iç mekana da dahil olabilen bu balkon. İç mekanı dışarıdaki atmosferle bağlayan bu mekan zaman zaman da iç mekana dahil olabilir ve moodumuza göre şekillenebilir.
Bu noktada cephede pencerelerin de önemini ve aslında bizim elimizde şekillenen bu yapı elemanlarının doğayla ilişkimizde doğrudan bağlantıları olduğunu görüyoruz. Başka bir deyişle manzaramızı kendimiz yaratıyoruz..
İç mekan kurgusunda malzemeler ve renkler doğadan ilham alınmış ve geri dönüştürülebilir olsa da'' Less is more!'' düşüncesinin ışığında ilerlemeye çalışan biri olarak iç mekan kurgusunda da az eşya ile ihtiyaçların karşılanabileceğini ve doğaya daha az atık bırakabileceğimizi düşünüyor, her türlü çevresel atığın minimuma indirgenmesini öngörüyorum. Herkese başarılar diler, şimdiden çok teşekkür ederim.
Sevgiler! 🙂
Tasarım yaklaşımı temelde iç avlu fikri üzerinde kurgulanmıştır. Geleneksel evlerde sıklıkla görülen iç avlu modern mimariye uyarlanarak, kültürümüzün günümüz ve gelecek mimarisine yansıtılması hedeflenmiştir. İç avlu etrafında şekillenen mekanlarda hem doğal ışıktan yararlanarak mekanlar aydınlatılmış, hem de mekanın içindeyken “doğada olma” hissi yaşatılmıştır.
Merhabalar ben Süleyman;
İnsanoğlu, sanayinin gelişiminden günümüze doğaya zarar verdi ve artık yeni nesil ile birlikte doğaya geri dönüşün başladığını düşünüyorum. Doğaya, yeşile ve suya verilen değer artmalı, korunması için teknolojinin nimetlerinden faydalanılması gerektiğini düşünüyorum.
Ben de bu bakış açısıyla konuya yaklaşmaya çalıştım. Modern çağımızın teknolojik alt yapısını kullanan ve doğanın verdiği huzuru dairenin içerisinde de yaşatan, doğa ile dost ve onunla birlikte yaşayan bir tasarım oluşturma gayreti içindeydim. Bu yüzden tavandan gelen gün ışığını ve aynı zamanda gece açık havada yıldızların manzarasını izlemenin keyif vereceğini düşünüyorum. Güzel konumu sayesinde şelaleden gelen akar suyun dairenin altından yoluna devam etmesini istedim. Bu sayede doğanın güzelliği daire içerisine de etki edecek ve huzurlu bir ortam sağlayacak.
Uygulama konusunda dairem; akarsu üzerinde taşıyıcı çelik konstrüksiyon sistem üzerine oturtulmuş, son teknoloji alt yapı sistemleri ile donatılmış, geleceğin modern bir daire örneğidir. İstenildiğinde kumanda sistemi ile camlı alanın kapanıp açılabilmesi sağlanmıştır. Böylece güvenliği üst seviyeye çıkararak çelik levhalar daireyi korumaktadır. Tavanda uygulanan cam, zemin ve duvar cephesindeki uygulamadan farklıdır. Tavan camına eğim verilmiştir. Bu sayede yağışlı havalarda tavanda su birikmemesi sağlanmıştır. Gerektiğinde camlar ısıtılarak buzlanma ve kar birikmesi gibi konulara da çözüm üretilmiştir.
Ben teknolojiyi imkanım çerçevesinde kullanmaya çalışan ve hayatımın içinde tutan, teknoloji ile eğlenen, onunla hayatını kazanan bir tasarımcıyım. Çağımızın imkanlarını kullanarak, doğaya zarar vermeden onunla çok daha kaliteli yaşayabileceğimizi düşünüyorum.
Saygılarımla...
Merhabalar herkese başarılar dilerim.Proje bir ofis iç mekan tasarımından oluşmakta ve orta alanda bir iç bahçe "garden hall" yer almaktadır.Projenin amacı çalışanlara yeşil alana dönük, doğayla iç içe, keyifli çalışma imkanı sunmasıdır.Aynı zamanda bu iç bahçenin üzerinde yer alan yırtık sayesinde gün ışığından max. seviyede yararlanılarak elektrik tüketimini azaltmaktadır.
Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.