3dsmax Gpu RENDER ayarları

ferhatkatmerlikayaa
Explorer Explorer
3.115 Görüntüleme
4 Yanıt
Mesaj 1 / 5

ferhatkatmerlikayaa
Explorer
Explorer

merhaba arkadaşlar Render alırken hangi ayarları kullanmalıyım karar veremiyorum. Gpu mu yoksa Cpu üzerinden mi render almam gerekiyor. Render Setup Common Sekmesinden Gpu da seçiyorum daha hangi ayarları yapmam gerekiyor çözünürlük dışında onu bilmiyorum. Engine Type'da Cuda,Rtx,Gpu gibi seçenekler var hangisini tercih etmeliyim PC özelliklerim

Rtx 4080

Ryzen 7700x

32 GB ram

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
3.116 Görüntüleme
4 Yanıt
Replies (4)
Mesaj 2 / 5

mehmetakiftoplu
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

Merhaba @ferhatkatmerlikayaa 

İşlemciniz ve ekran kartınız yeterli. Karar burada size kalmış. Ama ekran kartı daha üst seri olduğu için tercih edilebilir.
Ekran kartında iken Rtx seçilebilir

Aşağıdaki linkten de kontrol edebilirsiniz.

target=_blankhttps://benchmark.chaos.com/v5/vray-gpu-rtx?index=1&ordering=desc&by=avg&my-scores-onl...

İyi çalışmalar.

Mehmet Akif TOPLU
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

0 Beğeni
Mesaj 3 / 5

ferhatkatmerlikayaa
Explorer
Explorer
Çok teşekkür ederim. Az önce iki ayar da deneme yardım render süreleri birbirine çok yakın İlk Render Cuda ile İşlemci ve Ekran kartı ile aldım sonuç 2.dakika 49 saniye çıktı. İkinci render Aynı ayarlar sadece Rtx seçeneğinde ekran kartını seçerek aldım sonuç 2 dakika 51 saniye bir birine çok yakın değerler Cuda seçeneğin de işlemci ve ekran kartını tercih edeceğim
0 Beğeni
Mesaj 4 / 5

Byteman
Collaborator
Collaborator

Ekran kartını devreye almamış olabilirsin ya da renderın bitme sınırı olarak mesela sabit bir süreye göre ayar vermiş olabilirsin. Ondan dolayı her ikisi de benzer çıkmış olabilir. Şimdi sahneden sahneye değişmekle birlikte ekran kartının altından kalkabileceği bir sahne ile çalışırken işlemciden çok hızlı bitirebildiği oluyor. Bu aslında sandart değil ama genel olarak böyle olduğunu söyleyebilirim. Ben normalde Corona render kullanıyorum. Son iki işimde bir tanesinde bir dişçi muayenehanesinde tedavi animasyonu bir diğerinde ise daha çok reklamvari lolipop üzerine animasyonlar yaptım. Normalde Corona kullanıyorum. Bu sahneler çok fazla yoğun değildi. GPU daha hızlı olacağından önce NVidia IRay kullanmaya başladım, bu en hızlı ve gerçekçi sonuç veren GPU renderer, fakat bunun hızı biraz da GPU yu dibine kadar kullanması ile ilgili. O kadar ki Max'ın malzeme animasyonlarını kabul etmiyor. Dokular durağan olacak. Yan yollar bulmak gerekiyordu. Corona ile grenlerden kurtulmuş bir kare çok uzun sürüyordu. Sonra VRay denedim. En hızlı sonuç veren VRay GPU oldu. CPU ile 3-4 dakika süren sahneleri GPU 45 saniye gibi bitiriyordu. Üstelik 2080 TI ekran kartı ile. VRay'de GPU seçimi değişik yalnız. GPU'yu elle seç demek zorunda kaldım. Aksi halde işlem yapmıyordu bende. RTX, Cuda seçeneklerinin de her birini denemeni öneririm. Interaktif renderer ile dene. Farkı orada görüyorsun. Denoiser da kullanınca çok hızlı sonuç veriyor. 4080 ile uçar kanaatindeyim. 
Yalnız dediğim gibi render'ın tamamlanma limitini "süreye göre" yapmış olma. 😃

Mesaj 5 / 5

ferhatkatmerlikayaa
Explorer
Explorer

Değerli bilgilerin için teşekkür ederim hocam. Siz dedikten sonra süre ayarı girdim mi diye kontrol ettim ama yok normal. Bir sahneyi sadece CPU ile denedim dakikalar sürdü daha sonra gpu ve cpu işaretli denedim Cuda ayarında ve 2 küsur dakika verdi daha sonra da Rtx seçeneğin de sadece Gpu denedim yine 2 küsur dakika verdi hatta saniye olarak Cuda bir kaç saniye daha öndeydi CPU ve Gpu seçiliyken ve gerçekten çok güzel sonuçlar alıyorum 8K çözünürlükte bir sahneyi 9 dakika da render alıyorum 

0 Beğeni