Ekran kartını devreye almamış olabilirsin ya da renderın bitme sınırı olarak mesela sabit bir süreye göre ayar vermiş olabilirsin. Ondan dolayı her ikisi de benzer çıkmış olabilir. Şimdi sahneden sahneye değişmekle birlikte ekran kartının altından kalkabileceği bir sahne ile çalışırken işlemciden çok hızlı bitirebildiği oluyor. Bu aslında sandart değil ama genel olarak böyle olduğunu söyleyebilirim. Ben normalde Corona render kullanıyorum. Son iki işimde bir tanesinde bir dişçi muayenehanesinde tedavi animasyonu bir diğerinde ise daha çok reklamvari lolipop üzerine animasyonlar yaptım. Normalde Corona kullanıyorum. Bu sahneler çok fazla yoğun değildi. GPU daha hızlı olacağından önce NVidia IRay kullanmaya başladım, bu en hızlı ve gerçekçi sonuç veren GPU renderer, fakat bunun hızı biraz da GPU yu dibine kadar kullanması ile ilgili. O kadar ki Max'ın malzeme animasyonlarını kabul etmiyor. Dokular durağan olacak. Yan yollar bulmak gerekiyordu. Corona ile grenlerden kurtulmuş bir kare çok uzun sürüyordu. Sonra VRay denedim. En hızlı sonuç veren VRay GPU oldu. CPU ile 3-4 dakika süren sahneleri GPU 45 saniye gibi bitiriyordu. Üstelik 2080 TI ekran kartı ile. VRay'de GPU seçimi değişik yalnız. GPU'yu elle seç demek zorunda kaldım. Aksi halde işlem yapmıyordu bende. RTX, Cuda seçeneklerinin de her birini denemeni öneririm. Interaktif renderer ile dene. Farkı orada görüyorsun. Denoiser da kullanınca çok hızlı sonuç veriyor. 4080 ile uçar kanaatindeyim.
Yalnız dediğim gibi render'ın tamamlanma limitini "süreye göre" yapmış olma. 😃