3ds max light cache de kalıyor

Anonymous
Uygulanamaz
3.690 Görüntüleme
12 Yanıt
Mesaj 1 / 13

Anonymous
Uygulanamaz

İyi günler.. 3ds Max te ilk renderı normal birşekilde alıyorum. İkinci rendera geçtiğimde ise light cache de takılı kalıyor. İşlemci hızım 3.40

İşlemcim ilk renderda % 97 de 3.30-3.40 arası çalışırken ikinci rendera geçtiğimde ise işlemci % 100 de 3.47 lerde çalışıyor. 32 GB RAM var. RAM 24 GB da çalışıyor. Benim gördüğüm fark bu. Bunlar etkili mi bilmiyorum ama ikinci renderı alabilmem için programı kapatıp açmam gerekiyor. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?

pc özellikleri

amd 1700x ryzen 

gtx 1070

32 GB RAM 

vray NeXT 4.30 kullanıyorum(aynı sorunu 3.40ta da veriyor.)

3ds max 2017 kullanıyorum. 

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (2)
3.691 Görüntüleme
12 Yanıt
Replies (12)
Mesaj 2 / 13

eren_egemenk
Enthusiast
Enthusiast

Merhabalar ilk render dan sonra farklı bir açıdan mı render alıyorsunuz açıya giren bir objeden kaynaklı olabilir objeleri hazır indirip aldıysanız kullanılan ve ayarlanan material'larda yüksek kullanım olabilir. ilk render ne kadar sürede alıyor.

Ek te size bir draft yani düşük bir ayar yolluyorum bunu target yani standart camera da bir deneyin. olmaz ise obje materiallarında olabilir. tek tek bakmak lazım.

https://drive.google.com/file/d/1MO9M_Ovh8F1DpJoM0_bv6vwTLfNFYy9s/view

0 Beğeni
Mesaj 3 / 13

Anonymous
Uygulanamaz

Objelerle ilgili değil maalesef.. chromium host executable diye birşey çalışıyor autodesk desktop app ten kaynaklı onu kaldırıyorum ama acwebbrowser.exe yi kaldıramıyorum. Onu sildiğimde max açılmıyor.  Bunlar gereksiz işlemci harcıyor. Bu yüzden kapanıyormuş yoksa aynı kamerada da sıkıntı çıkartıyor.

0 Beğeni
Mesaj 4 / 13

eren_egemenk
Enthusiast
Enthusiast

zamanında bende de böyle bir sorun olmuştu ama ben böyle bir yol izlemedim objelerde kullanılan material ayarlamalarıyla alakalı olarak değiştirip yeniden denediğimde sorun ortadan kalktı sonrasında light cache te kaldığında ayarlarımı değiştirdim sorun çözülmüştü şuan sorun devam ediyor mu? ediyorsa istersen sorun olmazsa bana dosyayı zipleyip yollarsan bakabilirim.

0 Beğeni
Mesaj 5 / 13

Anonymous
Uygulanamaz

maalesef devam ediyor.. yaklaşık iki haftadır aralıklarla çözmeye çalışıyor ama hala bir çözüm bulabilmiş değilim.

tabiki de gönderebilirim. bakarsanız çok memnun olurum.. mail adresinizi verebilir misiniz?

0 Beğeni
Mesaj 6 / 13

Anonymous
Uygulanamaz

örnek vermek gerekirse, aynı açıdan aynı kareyi hiç birşey yapmadan birinci renderı sorunsuz alırken ikinci defa renderı aldğımda ya light cache de takılı kalıyor ya da program hata verip kapanıyor. tekrar programı açıp birinci renderı hatasız alıyor ikinci renderı sorunsuz alabilmek için sahneyi açıp kapatmam gerekiyor.. yani çok ilginç bir hata hala bi anlam verebilmiş değilim..

0 Beğeni
Mesaj 7 / 13

eren_egemenk
Enthusiast
Enthusiast

[email protected] arşiv olarak yollayın ki tam bakabileyim.

0 Beğeni
Mesaj 8 / 13

Olcay.Kuk
Alumni
Alumni

Merhaba @Anonymous 

Sorununuz çözüldü mü? Eğer devam ediyorsa son durum hakkında bilgi verir misiniz. Çözüldüyse doğru cevabı çözüm olarak işaretlemenizi rica ederiz.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

0 Beğeni
Mesaj 9 / 13

Anonymous
Uygulanamaz

Malesef çözülmedi.

Şuan ki durumu şöyle;

örneği;  Camera 001 den renderı sorunsuz bir şekilde alıyorum. Hiç bir ayarı oynamadan tekrar camera 001 den renderı aldığımda ya light cache de takılı kalıyor (yani bitirmiyor) ya da max kapanıyor. Renderları alırken görev yöneticisinden takip ettiğimde chromium host executable diye 3 -4 adet program çalışıyor. Biraz araştırdığım da bu olay autodesk desktop app ten kaybaklandığını öğrendim. Tamamen bilgisayardan sildiğimde ise hala sorun çözülmedi. Çünkü acwebbrowser.exe yi de silmek gerekiyor ama ben onu silince maç açılmıyor. Son durum bu şekilde maalesef  hala bir çözüm bulabilmiş değilim yardımcı olursanız çok sevinirim

0 Beğeni
Mesaj 10 / 13

eren_egemenk
Enthusiast
Enthusiast
Kabul edilen çözüm

Merhabalar max dosyasını gönderebilirseniz çözümü size bulabilir ve buradan anlatabilirim [email protected]

0 Beğeni
Mesaj 11 / 13

Olcay.Kuk
Alumni
Alumni

Merhaba @Anonymous 

Max dosyasını bir yere upload edip buradan paylaşabilirseniz, çözüm konusunda daha hızlı yardım alabilirsiniz.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

0 Beğeni
Mesaj 12 / 13

eren_egemenk
Enthusiast
Enthusiast
Kabul edilen çözüm

merhabalar dosyanızı aldım forest pack kullanıldığı için ve bende forest pack yok sorunsuz render aldım. forest pack ile bakmak lazım.

0 Beğeni
Mesaj 13 / 13

Anonymous
Uygulanamaz

İYİ GÜNLER.. SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR. SORUN FOREST PACK SÜRÜM KAYNAKLI OLDUĞU İÇİN KAPANIYORMUŞ. FOREST PACK SÜRÜMÜNÜ DEĞİŞTİRİNCE SORUN GİTMİŞTİR. İLGİNİZE VE YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER..