3ds Max & Maya - Türkçe
Autodesk 3Ds Max ve Maya Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler 3Ds Max ve Maya konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

3dmax materyal sorunu

4 YANIT 4
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 5
Anonymous
5485 Görüntüleme, 4 Yanıt

3dmax materyal sorunu

Anonymous
Uygulanamaz

merhaba arkadaşlar ben 3dmax programını öğrenmeye çalışıyorum fakat bir türlü şu arka plan olayını çözemedim materyal editörden resim seçip tek parça halinde arka plana ekliyemiyorum.

diyeceksiniz Shader Basic Parameters kısmına git sorun tamda o o kısmı nerden açabileceğimi bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum

0 Beğeni

3dmax materyal sorunu

merhaba arkadaşlar ben 3dmax programını öğrenmeye çalışıyorum fakat bir türlü şu arka plan olayını çözemedim materyal editörden resim seçip tek parça halinde arka plana ekliyemiyorum.

diyeceksiniz Shader Basic Parameters kısmına git sorun tamda o o kısmı nerden açabileceğimi bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum

4 YANIT 4
Mesaj 2 / 5
izzetalsan
cevap verdi: Anonymous

izzetalsan
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Materyalinizi attıktan sonra masanızı seçip modifier listten UVW Map isimli kaplama ölçekleyicisi olan modifieri atamanız gerekiyor. ayrıca 3ds max design kullanıyorsunuz . Design versiyonunda resimlerde eklediğiniz görüntüdeki Use Real World Scale seçeneği aktif olur. o tiki kaldırıp size kısmındaki değeler 1 e 1 olmalı 

İzzet ALŞAN
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Oyun Geliştirme
3D Eğitim
PBR Textures
Free PBR Textures
Free Textures

Materyalinizi attıktan sonra masanızı seçip modifier listten UVW Map isimli kaplama ölçekleyicisi olan modifieri atamanız gerekiyor. ayrıca 3ds max design kullanıyorsunuz . Design versiyonunda resimlerde eklediğiniz görüntüdeki Use Real World Scale seçeneği aktif olur. o tiki kaldırıp size kısmındaki değeler 1 e 1 olmalı 

İzzet ALŞAN
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Oyun Geliştirme
3D Eğitim
PBR Textures
Free PBR Textures
Free Textures
Mesaj 3 / 5
Anonymous
cevap verdi: izzetalsan

Anonymous
Uygulanamaz

hocam dedikleriniz yaptım fakat değişen fazla bişi olmadı

kaplama ölçekleyicisi olan modifieri atamanız gerekiyor demişşsiniz ben onu nasıl nerden ayarlamam gerekiyor

benim anlatmak istediğimi ben tekrar anlatayım yanlış anlatmış olabilirim

şimdi 1 kaplama resimi ağaç gövdesinin resmini masaya komle kaplamak istiyorum fakat 1 pixell halinde 1000 lerce parçaya bölünüyor ben tek parça olmasını istiyorum ve bu konuda cok acemiyim yardımınızı bekliyorum

çok teşekkürler bir önceki cvp için 🙂

0 Beğeni

hocam dedikleriniz yaptım fakat değişen fazla bişi olmadı

kaplama ölçekleyicisi olan modifieri atamanız gerekiyor demişşsiniz ben onu nasıl nerden ayarlamam gerekiyor

benim anlatmak istediğimi ben tekrar anlatayım yanlış anlatmış olabilirim

şimdi 1 kaplama resimi ağaç gövdesinin resmini masaya komle kaplamak istiyorum fakat 1 pixell halinde 1000 lerce parçaya bölünüyor ben tek parça olmasını istiyorum ve bu konuda cok acemiyim yardımınızı bekliyorum

çok teşekkürler bir önceki cvp için 🙂

Mesaj 4 / 5
SerdarHakann
cevap verdi: Anonymous

SerdarHakann
Advisor
Advisor

Screenshot_2.png

Resimde kırmızılı alanda yer alan işareti kaldırdığınızda sorununuz düzelecektir.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.

Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ile ödüllendirin.

3D Generalist |Serdar Hakan.NET | Serdar Hakan AKADEMİ |

serdarhakanakademi

Screenshot_2.png

Resimde kırmızılı alanda yer alan işareti kaldırdığınızda sorununuz düzelecektir.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.

Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ile ödüllendirin.

3D Generalist |Serdar Hakan.NET | Serdar Hakan AKADEMİ |

serdarhakanakademi
Mesaj 5 / 5
Anonymous
cevap verdi: izzetalsan

Anonymous
Uygulanamaz

Materyal editorde maps leri kullanamıyorum. Yani materyallere bitmap yoluyla veya hazır maplerden attığım zaman objeye tanimlayamiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Vray objelerin tümü ve diğer standartlar oluyor yalnızca mapsler tanimlanmiyor.

0 Beğeni

Materyal editorde maps leri kullanamıyorum. Yani materyallere bitmap yoluyla veya hazır maplerden attığım zaman objeye tanimlayamiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Vray objelerin tümü ve diğer standartlar oluyor yalnızca mapsler tanimlanmiyor.

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report