3ds max - Warning warning loading plug-in dll - vray_v50004_fix.dlr

gokhan.cvdr
Explorer Explorer
2.242 Görüntüleme
10 Yanıt
Mesaj 1 / 11

gokhan.cvdr
Explorer
Explorer

Bu hatadan bıktım artık sebep nedir. bilen var ise yardımcı olursa sevinirim. Böyle aptalca sorunlardan dolayı bu programı bırakıcam artık.

gokhancvdr_0-1645973758939.png

0 Beğeni
2.243 Görüntüleme
10 Yanıt
Replies (10)
Mesaj 2 / 11

bahar_ozbek91
Advocate
Advocate

Merhaba,

linkteki çözüm önerileri belki sorununuz için çözüm olabilir.

https://forums.autodesk.com/t5/3ds-max-maya-turkce/error-loading-plug-in-dll/td-p/7330584

Mesaj 3 / 11

gokhan.cvdr
Explorer
Explorer

evet bu çözümü biliyorum ama işe yaramıyor. vray çalışıyor ama bu hatadan dolayı program bazen açılmıyor. ikinci defa açınca iki sayfa birden açılıyor. her açılışta 10-15dk bekletiyor. ama bu dosyaları silince normale dönüyor. o zamanda vray çalışmıyor. 

0 Beğeni
Mesaj 4 / 11

GurkanYAZICI
Advisor
Advisor

Merhaba @gokhan.cvdr 

Uzantıdaki Vray_v50004_fix.dlr dosyayı silmeniz yeterli.

İyi çalışmalar.

Gürkan YAZICI
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

3D Artist

Mesaj 5 / 11

gokhan.cvdr
Explorer
Explorer

hocam onu denemiştim. siliyorum ikisini de o zaman vray çalışmıyor. 

0 Beğeni
Mesaj 6 / 11

GurkanYAZICI
Advisor
Advisor

@gokhan.cvdr 

Text dosyasını doğru uyguladığınızdan emin olun.

Gürkan YAZICI
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

3D Artist

Mesaj 7 / 11

Olcay.Kuk
Alumni
Alumni

Merhaba @gokhan.cvdr 

Probleminizle ilgili @GurkanYAZICI ve @bahar_ozbek91  tarafından çözüm önerisi paylaşıldı. Eğer çözüm olduysa doğru yanıtı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" olarak işaretlemenizi rica ederiz. Diğer topluluk kullanıcıları da bu doğrultuda doğru yanıtı öğrenmiş olur ve fayda sağlanmış olunur.

Eğer sorununuz devam ediyorsa, lütfen son durumla ilgili güncel durumunuzu paylaşmanızı rica ederiz. Alternatif çözüm önerileri ve daha detaylı bilgilendirici yanıtlar almanız mümkün olur.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

0 Beğeni
Mesaj 8 / 11

mehmetakiftoplu
Mentor
Mentor

Merhaba @gokhan.cvdr 

@bahar_ozbek91 ve @GurkanYAZICI doğru çözüm önerileri iletmiş. Onlara ek olarak..

V-Ray'in Kurulumu yeniden temiz olarak yapmanızı tavsiye ederim. Hata veren dll dosyalarını kaldırarak.

Artı Buna benzer bir durumda işe yaradığına denk geldiğim bir yöntem var. Aşağıdaki videodan destek alabilirsiniz.

Bu ve benzeri çözümler denerken silinecek veya değiştireceğiniz dosyalar ile ilgili bir yedek almanızı da tavsiye ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=a3AXmgCOVso

Mehmet Akif TOPLU

EESignature

Mesaj 9 / 11

gokhan.cvdr
Explorer
Explorer

Evet ama bende işe yaramadı. vray de sorun olabilir doğru söylüyorsunuz. Daha çok Corona kullanıyorum. kaldırıp tekrar yükliyeceğim.

Mesaj 10 / 11

gokhan.cvdr
Explorer
Explorer

çözüm işe yarasa elbet cevap yazardım.  vray sıkıntılı olabilir ona bir şey demiyorum.

0 Beğeni
Mesaj 11 / 11

GurkanYAZICI
Advisor
Advisor

3ds max farklı sürümleri aynı anda kullanıyorsanız da bu tarz dosya çakışmaları yaşanabiliyor önerim özellikle V-ray güvenilir kaynaktan edinin ve kurulu olanı kaldırın kaldırdıktan sonra dosya kontrolü sağlayın V-ray ait dosya kalmasın ve sonra text dosyasına uyarak kurulum yaparsanız sorun kalmayacaktır. 

Gürkan YAZICI

3D Artist