3ds Max V-Ray Materyal Sorunu

nabiboyraz1
Contributor Contributor
1.596 Görüntüleme
4 Yanıt
Mesaj 1 / 5

nabiboyraz1
Contributor
Contributor

Selam herkese, uzun zamandır 3ds max kullanıcısıyım ve hep arnold render kullandım ama bir projem için v ray kullanmam gerekti ve deneme sürümü olan bir v ray 6 indirdim. V ray kurulumu yaptım ve plugineri sorunsuz kuruldu ama çalışma dosyamı açtığımda ve render ayarlarımı v ray yaptığımda materyallerim hiç bir şekilde görünmüyor (Resim 1)üstüne üstlük render da alamıyorum (Resim 2). Render almaya çalıştığımda ekranda başka hatalar da veriyor(Resim 3),(Resim 4) seçeneklerden ve bir yedek dosyası oluşturmamı istiyor. Resimlerde paylaştığım hataları alıyorum. Bana bu konuda yardımcı olur musunuz. Şimdiden teşekkürler.

(Resim 1)

nabiboyraz1_0-1686831058010.png

(Resim 2)

nabiboyraz1_1-1686831283245.png

(Resim 3)

nabiboyraz1_2-1686831811605.png

(Resim 4)

nabiboyraz1_3-1686831834530.png

Pc : Asus Dash Tuf F15 FX517ZM / 12th Gen Intel Core i7 12650H CPU / Nvidia GeForce RTX 3060 GPU / 16384Mb RAM

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
1.597 Görüntüleme
4 Yanıt
Replies (4)
Mesaj 2 / 5

serhatgumus
Advisor
Advisor

Merhaba @nabiboyraz1 

Görsellerden anladığım kadarıyla V-Ray lisanslama sorunu yaşıyorsunuz. Aşağıda görselde lisans bulunamadığı yazıyor. V-Ray lisanslı bir plug-in ve lisans bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Diğer türlü kullanmanız ve çalışması mümkün değil.

serhatgumus_0-1686842541532.png

Serhat Gümüş
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Mesaj 3 / 5

Byteman
Collaborator
Collaborator
Kabul edilen çözüm

Son iki hata mesajı da otomatik yedekleme dosyasının bir sebepten kaydedilemediğini söylüyor. Klasör yapısına bakınca OneDrive kullanmakta olduğunuzu görüyorum.

Windows, sözüm ona, fidye virüslerinden sistemi korumak için, kullanıcı klasörlerini komple OneDrive bulut hesabınıza yedekleyecek biçimde ayarlıyor ancak masaüstü dahil bütün belgelerim klasörünüz oraya yedeklenince 5 GB ücretsiz kapasite doluyor.

Bu sebeple dosya kopyalamama gibi bir sorun çıkartması beklenmez normalde. Depolama alanı dolunca "artık yedeklenmiyor hesabı yükseltin" demeye başlar, yedeklemeden çalışmaya devam edebilirsiniz ancak yine de Windows'un kendi eklentilerinin sorun çıkartması sıkça görülen bir durum. 😄 Ana tema size ücretli üyelik başlatmak olduğu için çalışmalarınızın aksamamasının üzerinde o kadar durmamış olabiliyor Microsoft.

Genelde bilgisayarlarda, üzerinde aktif olarak çalışılan bir dosya olduğunda ikinci bir program o dosyaya erişemez.  Dosyanın ilk kısmı  yedeklenmeye başladığında artık program devamını yazamıyor. OneDrive'ın otomatik yedeklenme özelliğini özellikle istiyor değilseniz devre dışı bırakın. Uygun bir vakitte de baştan kurmayı tavsiye ederim çünkü o klasör olduğu gibi kalıyor. VRay ve Corona'nın Chaos Cosmos eklentisi de kullanıcı klasör yapınıza göre kurulur, direkt buraya yedeklenir ve hepsinden önemlisi hesabınızla bağlı olduğu için değiştirmek de sıkıntı olur. Makinenin OneDrive olan halinde açılan bir Chaos hesabı hesap olmayan halinde çalışmaz. Hiç yoktan yere elini kolunu bağlıyor insanın.

Lisans konusuna gelince, VRay deneme lisansı ile kısıtlama olmaksızın render almaya izin veriyor mu buna emin olmak lazım. Sketchup için olanda render resimlerinin çözünürlük olarak kısıtlamalı ve üzerinde watermark olduğunu okudum. Buna karşın kendi web sitesinde tamamı eksiksiz olarak sadece 30 gün ile süre kısıtlaması ile kullanılabilir diyor. Kurulumun bir aşamasında ya da başlarken bir aşamada size "trial" seçme olanağı vermiş olması lazım. Daha önceden aynı hesapla bir deneme açıldıysa, bundan dolayı da şimdi izin vermiyor olabilir ama yine de deneme sürümü seçimi sunardı. Seçilemezdi. O aşamayı atlamış olabilir misiniz?

Düzenleme:

https://docs.chaos.com/display/LIC5/Changing+your+License+Settings

Şu linkte lisans hatası -7 durumunda Chaos sunucularına erişim var mı bunu kontrol etmek için girilmesi gereken uygulamayı göstermiş. Chaos License Settings programın ismi. Çalıştırdığınızda web sitesinden giriş yapmanızı istiyor. 30304 numaralı portun kullanılacak makinede açık olması gerekiyor. Makinenin IP adresini de oradan girmeniz gerekiyor. Burada biraz ağ bilgisi gerekebilir ama bi giriş yapmayı deneyin. Bu uygulamaya ulaşabiliyorsanız ne değerler gösteriyor bundan bir sonuç çıkabilir. Normalde bu portlar kurulumlar sırasında Windows için erişime açık hale getirilir. Gerekli Firewall istisnaları belirtilir ancak başka bir engel de olabilir (Modemin firewall ayarları, VPN yahut bir proxy üzerinden internete çıkılan durumlar gibi.) Programdaki IP numarasından birşeyler çıkabilir. 

Mesaj 4 / 5

Olcay.Kuk
Alumni
Alumni

Merhaba @nabiboyraz1 

@Byteman ve @serhatgumus tarafından paylaşılan çözüm önerileri faydalı oldu mu? Eğer çözüm olduysa doğru yanıtı çözüm olarak işaretlemenizi rica ederiz.

Eğer sorununuz devam ediyorsa, lütfen son durumla ilgili güncel durumunuzu paylaşmanızı rica ederiz. Alternatif çözüm önerileri almanız mümkün olur.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

0 Beğeni
Mesaj 5 / 5

nabiboyraz1
Contributor
Contributor

Önerileriniz için çok teşekkür ederim v ray ile yani tanışmam belli başlı v ray lisansı ile ilgili konusunda bilgili olmadığım için sorun yaşadım ama sizin direktiflerinizle çözdüm.

OneDrive ile gerçekten çok sorun yaşadım sizin de dert yandığınız konu eminim çoğu kişi bundan mustariptir, hesabımı geçenlerde kapatmıştım ama sanırım dosya çekince ya da yeniden hesap açtığımda tekrardan aktif olmuş bu konuda herhangi bir fikrim yok açıkçası. 

Tekrardan teşekkür ederim ilgilendiğiniz için, böyle uzaman destek bulabilmek insanın içini rahatlatıyor 

0 Beğeni