3ds Max kullanarak Spline'ın segmentlerinin kesiştiği yere Vertex nasıl eklenir?

3ds Max kullanarak Spline'ın segmentlerinin kesiştiği yere Vertex nasıl eklenir?

Nesat_Sadikoglu
Enthusiast Enthusiast
900 Görüntüleme
2 Yanıt
Mesaj 1 / 3

Nesat_Sadikoglu
Enthusiast
Enthusiast

3ds Max kullanarak bir "Line" nesnesi oluşturdum ve bu nesne iki ayrı spline segmentinden oluşuyor. Aşağıdaki iki konuda yardıma ihtiyacım var:

1. İki segmentin kesiştiği noktada bir vertex oluşturmanın bir yolu var mı? (Ekran görüntüsündeki yeşil okla gösterilen noktada).

2. Bu iki spline'ı tek bir spline olarak birleştirmenin bir yolu var mı, ancak bu işlem sırasında gerekli vertex'lerin otomatik olarak oluşturulmasını sağlayacak şekilde?

Teşekkür ederim!

Nesat_Sadikoglu_0-1719431700247.jpeg

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (2)
901 Görüntüleme
2 Yanıt
Replies (2)
Mesaj 2 / 3

HilalEkinci
Advocate
Advocate
Kabul edilen çözüm

Selamlar @Nesat_Sadikoglu 

İlk önce spline birleştirmek için iki spline segmentini seçin (Ctrl tuşunu basılı tutarak sırayla seçebilirsiniz).

Create tabında Geometry bölümünde bulunan compound objects altından attach veya boolean seçeneklerini kullanarak bu iki spline'ı birleştirebilirsiniz. Bazı durumlarda, splineların birleştirilmesi sonucunda gereken ek vertexler otomatik olarak oluşturulabilir. Ancak, bu her zaman beklenen şekilde çalışmayabiliyor maalesef. Eğer otomatik vertex oluşturma işe yaramazsa ben şöyle yapıyorum Edit Spline modunda birleştirilmiş spline üzerinde gerekli düzenlemeleri yaparak eksik vertex'leri manuel olarak ekliyorum.

iki spline segmentinin kesiştiği noktada vertex eklemek istiyorsakta 

spline edit mode'a geçin ve line nesnesini seçin ve modify panelinde modify seçeneğini tıklayarak editable spline moduna geçin vertex eklemek için ise stediğiniz noktaya yakın bir yere (örneğin, kesiştiği noktaya) gelin.

Sağ tıklıyarak açılan menüden vertex seçeneğini seçin veya refine(Alt) + Vertex tuşlarına basarak vertex modunu açın.

Genel olarak ben bu adımları kullanıyorum.

iyi çalışmalar diliyorum,

Saygılarımla,

Hilal Ekinci
Mimar

EESignature

0 Beğeni
Mesaj 3 / 3

Byteman
Collaborator
Collaborator
Kabul edilen çözüm

İki spline'ın aynı objenin spline elementleri olması ve aynı düzlemde birbirini kemesi kaydı ile, Vertex alt seçim aşamasında Cross Insert o işi yapar. 

Spline alt seçim aşamasında şekiller arasında çalışan. Boolean'da var. Bununla kapalı iki spline üzerinde kesişim , birleşim işlemleri yapılabilir. Yine aynı 2d nesnenin parçaları olması gerekir.

0 Beğeni