3ds max'de seçtiğim nesneleri net bir şekilde göremiyorum

alikayaa987
Participant Participant
5.743 Görüntüleme
4 Yanıt
Mesaj 1 / 5

alikayaa987
Participant
Participant

Kılavuz görünümüne geçmeden önce seçtiğim nesnenin seçili olup olmadığını söyleyemem. Daha önce seçtiğim nesne şeffaf mavi bir kutuya dönüşüyordu, şu anda böyle olmuyor. Bana yardım eder misin?

@alikayaa987 

Konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "I can't see my selecd objects clearly"

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (2)
5.744 Görüntüleme
4 Yanıt
Replies (4)
Mesaj 2 / 5

bahar_ozbek91
Advocate
Advocate
Kabul edilen çözüm

Merhaba, sorunuzu tam anlayamadım ama objenizi şeffaflaştırmak yani transparan görünüme getirmek istiyorsanız   Alt + X tuşlarını kullanabilirsiniz. F4 tuşu ise objenizin köşe hatlarını renkli bir şekilde gösterir. Bahsettiğiniz şeffaf mavi kutuyu transparan yapılmış ve köşe hatları olan bir kutu olarak algıladım. Eğer sorunuz bahsettiğim konular ile ilgili değilse biraz daha detaylı anlatabilirseniz daha çok yardımcı olabiliriz. İyi çalışmalar dilerim.

Mesaj 3 / 5

serhatgumus
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Merhaba @alikayaa987 Anladığım kadarıyla viewportta seçtiğiniz obje seçili olduğunda seçili objenin kenarlarında highlight oluyor ve sizde şuan bu olmuyor. Bunu düzeltmek için Menüden Customize \ Preferences e tıklayıp aşağıdaki işaretliğim yerdeki ayarların yapılmış olmalı. ekstra olarak nasıl yapıldığını ve seçili objenin highlight nasıl yapılır nasıl devredışı bırakılır anlatan bir video linki en altta bulabilirsin.

serhatgumus_0-1642142945924.png

https://www.youtube.com/watch?v=f1RgImoYf9o

Serhat Gümüş
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Mesaj 4 / 5

Olcay.Kuk
Alumni
Alumni

Merhaba @alikayaa987 

Probleminizle ilgili @serhatgumus ve @bahar_ozbek91 tarafından çözüm önerileri paylaşıldı. Bu sizin için faydalı oldu mu? Eğer çözüm olduysa doğru yanıtı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" olarak işaretlemenizi rica ederiz. Diğer topluluk kullanıcıları da bu doğrultuda doğru yanıtı öğrenmiş olur ve fayda sağlanmış olunur.

Eğer sorununuz devam ediyorsa, lütfen son durumla ilgili güncel durumunuzu paylaşmanızı rica ederiz. Alternatif çözüm önerileri ve daha detaylı bilgilendirici yanıtlar almanız mümkün olur.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

0 Beğeni
Mesaj 5 / 5

alikayaa987
Participant
Participant

Evet tam olarak sorunum buydu. Bu çözümü bilyordum denedim ve olmadı farklı yöntemler ile kullandım uzun süre maxi, teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

0 Beğeni