Revit & Construction Cloud - Tüm Ürünler - Türkçe
Tüm Revit ve Construction Cloud ürünleri forumlarına hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Revit ve Construction Cloud ürünleri konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Revit MEP 2016 Yenilikler

0 YANIT 0
Yanıtla
Mesaj 1 / 1
ulasdeniz
853 Görüntüleme, 0 Yanıt

Revit MEP 2016 Yenilikler

REVIT MEP  2016 YENİLİKLER

Revit Mep 2016 için en önemli yenilik ve değişiklikleri kabaca listeledim. Daha detaylı bir liste ve anlatım için  zamanla ilaveler yapılacaktır.

 

 

  • FABRİCATİON MEP İLE MEP İŞ AKIŞI TAMAMEN DEĞİŞİP KOLAYLAŞIYOR:

Bu sene ayrı bir eklenti veya program olarak sunulan Fabrication MEP yazılımları artık Revity’e entegre olmuş durumda. Fabrication MEP imalata yönelik projelerin hazıralnması ya da daha gerçekçi BIM modellerinin oluşmasında bizlere oldukça büyük kolaylıklar sağlıyor. Artık yeni yöntemle borularımızı havalandırma kanallarımızı ya da elektrik sistemlerini döşeyebileceğiz. Boru ya da kanallarda askı kelepçeleri dahi yerleştirebiliyoruz. Ayrıca imalat standartlarını olduğu gibi BIM projelerimize aktarabiliyoruz. Örneğin piyasada PVC borular en fazla  4 metrelik parçalara halinde ya da daha kısa parçalar halinde bulunur. Bizler BIM modeli oluştururken sadece boru metrajı çıkarabiliyorduk. Şimdi ise artık parça parça boruları oluşturup jaç adet 3 metrelik yada diğer uzunluktaki borulardan gideceğini hesaplayabiliyoruz. Boru kelepçelerini yerleştirip ne kadar kelepçe ya da askı saplaması gideceğini hesaplayabiliyoruz. Bu özellik bize çok daha hızlı ve esnek BIM MEP modelleri oluşturmamızı sağlayacak. Kendi imalat standartlarımıza göre modeller oluşturup kaydedebilir, projelerimizde bu elemanları kullanabiliriz. Havalandırma kanallarının flanşlarını otomatik olarak yerleştirebiliriz ki bu çok çok büyük bir kolaylık olacaktır. Önceden tüm hat boyunca bir tek bir havalandırma kanalı oluştururduk. Şimdi ise en uzun havalandırma kanalı büyüklüğüne göre sınırlama yapabiliyoruz ve imalatçıya tüm imalat detaylarını verebiliyoruz. Bu bize Daha iyi ve hatasız bir BIM uygulaması imkanı verecektir.

 

4a-  MEP Fabrication.JPG

 

4-b MEP FABRİCATİON.JPG

 

4- c.JPG

 

4- d.JPG

 

Resimlerde iş akışını basitçe gösterdim. İleriki zamanlarda konuya derinlemesine inebilecek bir ders hazırlamayı planlıyorum.  

 

 

 

  • LITRE/SECOND BİRİMİ REVIT BİRİMLERİNE EKLENDİ.

Litre/s birimi Revit birimlerine eklendi  Bunun için Manage>Project Units> Piping Dicipline yolunu takip edip görebilirsiniz

 

 

 

  • ELECTRICAL CIRCUIT SEQUENCE.

Elektrik ayarlarında artık Elektrik hatlarının sıralaması Faza göre ya da tek çift rakamlara göre sıralanabilecek şekilde seçenekli hale getirirldi.

 

7-.JPG 

 

  • ODA VE HACİMLERİ (PLACE ROOMS & VOULMES AUTOMATICALLY) OTOMATİK OLARAK YERLEŞTİRME

Bu yeni eklenen özellik ile bir plana odaların hepsinin tek seferde yerleşmesini sağlayabilirsiniz. Çok kullanışlı ve zaman tasarrufu sağlayan bir özellik.  Bunun için kat planı görüntüsünde iken Room komutuna basıp Place Rooms Automatically seçeneğini seçmemiz yeterli olacaktır.

 

Daha detaylı anlatım ve resimler için REVIT ARCH 2016 Yenilikler makalesine bakın.

 

  • OPEN SHEET ÖZELLİĞİ İLE GÖRÜNÜŞÜN YER ALDIĞI PAFTAYI AÇMA

 

Bu özellik ile paftaya yerleştirilmiş olan bir görünüşü, (Kat planı ya da cephe görünüşü gibi) sağ tıklayarak, tek seferde  görünüşün içinde bulunduğu paftayı ekrana açabiliriz. Böylelikle çok paftalı projelerde hızlı bir iş akışı için büyük bir yeniliğimiz daha olmuş oldu. Ülkemizde çoklukla tek pafta üzerine tüm görünüşler yerleştirildiği içiz bize çok büyük bir yenilik gibi gelmeyebilir. Fakat yurt dışı projelerde onlarca belki yüzlerce paftanın olduğu projeler var. Onlar için büyük kolaylık olacaktır.

 

Daha detaylı anlatım ve resimler için REVIT ARCH 2016 Yenilikler makalesine bakın.

 

  • SELECTION BOX ÖZELLİĞİ İLE SEÇİLİ ALANIN VE NESNELERİN PERSPEKTİF GÖRÜNTÜSÜNÜ OLUŞTURMA

Yeni Selection Box özelliği ile seçili bir alanın 3d perspektif görüntüsü otomatik olarak oluşturulur. Böylelikle eskiden Section Box ile 3d kesiti alınacak alanı tek tek kenarlarını daraltarak oluşturma zahmetinden kurtulmuş olduk. Oldukça kullanışlı bir özellik ve Revit’te bu senekli en beğendiğim özellik.

 

Daha detaylı anlatım ve resimler için REVIT ARCH 2016 Yenilikler makalesine bakın.

 

 

  • REVIT ENERJİ ANALİZİ İYİLEŞTİRMELERİ:

Revit’te Enerji analizlerini daha iyi ve güvenilir şekilde yapmak için bir takı eklentiler eklendi. Ve yapılan iyileştirmeler sonrasında artık Revit içerisinden doğrudan 360 servislerine bağlanarak Enerji analizlerini yapabiliyoruz. Kavramsal tasarım çalışma ortamında dahi aynı şekilde enerji analizlerini yapabiliyoruz. Bu özellikler için Revit Aboneliğinizin olması şart. Enerji analizleri Green Building Studio (GBS) üzerinden yapılmaktadır. 360 servisi olan GBS Revit içerisinde otomatik olarak hazırlanan GBSXML dosyasının bulut üzerinden bu servise yollanması ile enerji analizleri yapılabiliyor. Tabi bunun için önce proje bilgilerinin, lokasyonun, projedeki hacimlerin ve elemanların düzgün olarak ayarlanmış olması gerekiyor. Tüm yapı elemanlarına gerçeğine uygun eneji materyallerinin atanması ve enerji için gerekli U ve R değerlerinin belirtilmesi durumunda, ve lokasyonun, kuzey yönünün ayarlanması durumunda, projeye yerleştirilmiş oda ve hacimler üzerinden enerji modeli oluşturulup GBXML dosyası olarak kaydedilebiliyor. Bu dosya ile harici Enerji analizi yazılımlarına da enerji modellerinin aktarması yapılabiliyor.  

 

Daha detaylı anlatım ve resimler için REVIT ARCH 2016 Yenilikler makalesine bakabilirsiniz.

 

 


Ulaş Deniz


Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCkJpVueGScmJvW1RIgqttSg

Etiketler (2)
Etiketler (3)
0 YANIT 0

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report