Visual LISP, AutoLISP and General Customization

Visual LISP, AutoLISP and General Customization

Reply
Distinguished Contributor
kameron1967
Posts: 162
Registered: ‎09-05-2008
Message 1 of 4 (195 Views)

Use userinput as block name

195 Views, 3 Replies
09-05-2012 07:44 AM

Hi,

 

I'm overlooking something really simple.  I wonder if someone can help me.  I just need the userinput to be incorporated in the insert command but don't know how to segregate the block name from the block path..

 

;;;PROMPT USER FOR BLOCK NAME HERE
(setq userinBLKNAME (getstring "\nPlease type in the block name shown in the allrevblocks - ex: IFCC4:"))

;;;INSERT BLOCK BASED ON BLOCK NAME PROVIDED HERE
(command "-insert" "B:\\CAD\\REVBLOCKS\\IFC\\"USERINBLKNAME PAUSE "1" "" "")

*Expert Elite*
azrdgldr
Posts: 1,250
Registered: ‎01-09-2007
Message 2 of 4 (193 Views)

Re: Use userinput as block name

09-05-2012 07:48 AM in reply to: kameron1967

I would personally string the block name and directory path together and stay away from the pause.  HTH.

*Expert Elite*
Kent1Cooper
Posts: 5,370
Registered: ‎09-13-2004
Message 3 of 4 (188 Views)

Re: Use userinput as block name

09-05-2012 09:06 AM in reply to: kameron1967

kameron1967 wrote:

....  I just need the userinput to be incorporated in the insert command but don't know how to segregate the block name from the block path..

 

;;;PROMPT USER FOR BLOCK NAME HERE
(setq userinBLKNAME (getstring "\nPlease type in the block name shown in the allrevblocks - ex: IFCC4:"))

;;;INSERT BLOCK BASED ON BLOCK NAME PROVIDED HERE
(command "-insert" "B:\\CAD\\REVBLOCKS\\IFC\\"USERINBLKNAME PAUSE "1" "" "")


(command

  "-insert"

  (strcat "B:\\CAD\\REVBLOCKS\\IFC\\" USERINBLKNAME)

  PAUSE "1" "" ""

)

 

But unless you might have different drawings with the same name in different filepath locations, you could just put that filepath in the Support File Search Path list, forget the variable, and just do:

 

(command "-insert" (getstring "\Block name from allrevblocks - ex: IFCC4: ") pause 1 "" "")

Kent Cooper
Distinguished Contributor
kameron1967
Posts: 162
Registered: ‎09-05-2008
Message 4 of 4 (165 Views)

Re: Use userinput as block name

09-05-2012 12:58 PM in reply to: Kent1Cooper

Thanks, Kent1Cooper!  I appreciate the quick help! :smileyhappy:

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.