Visual Basic Customization

Visual Basic Customization

Reply
New Member
marc.boyer
Posts: 2
Registered: ‎09-16-2010
Message 11 of 17 (1,213 Views)

Re: Windows taskbar problem with Autocad 2010 vba enabler in windows 7 x64

09-16-2010 07:02 AM in reply to: anttikauppi3482

I'm glad I've stumbled upon this thread.  I'm about as fluent w/ VBA programming as I am w/ speaking Spanish, "Yo no hablo..."

I've been able to keep current some routines that our previous CAD Manager wrote and have been able to come up w/ my own simple ones, but that's about the extent of my programming abilities.  When we had AutoCAD 2010, it was installed on 32 bit machines only.  We've started replacing some of these machines w/ 64 bit Windows 7 machines and I started to put AutoCAD 2011 on them.  I quickly realized that some of our VBA routines did not work in 2011.  My initial thought was that something changed in 2011 that caused these not to work, so I reverted them back to 2010.  It sounds like the main issue is the 64 bit compatibility and not 2011.  So now I guess I need to learn how to speak Spanish in French (or something like that) since the little bit of VBA I know is now going to be useless as .NET becomes the language of use.

Active Contributor
ConstantineS
Posts: 27
Registered: ‎01-21-2008
Message 12 of 17 (981 Views)

Re: Windows taskbar problem with Autocad 2010 vba enabler in windows 7 x64

07-14-2011 03:57 PM in reply to: walkermacy

I'm having the same problem in AutoCAD 2011.

 

I have found that setting TASKBAR to 0 helps but does not solve the problem.  I know that the "true" solution is to re-write all of our old VBA code in VB.NET, but that will have to wait.  We're in a "transition".

 

Does anyone have a solution or an acceptable work-around?

 

Thanks,

Constantine

Member
sharonk
Posts: 5
Registered: ‎01-03-2007
Message 13 of 17 (937 Views)

Re: Windows taskbar problem with Autocad 2010 vba enabler in windows 7 x64

09-08-2011 10:40 AM in reply to: anttikauppi3482

I am having this problem with Autocad 2012. Has a resoluction been found?

Member
xdanmeyerx
Posts: 5
Registered: ‎01-05-2012
Message 14 of 17 (820 Views)

Re: Windows taskbar problem with Autocad 2010 vba enabler in windows 7 x64

01-05-2012 02:39 PM in reply to: anttikauppi3482

I'm really glad I found this. Here are additional symptioms for those who can't move off VBA

 

Some more information regarding symptoms:

 

In Windows 7 64bit Aero Theme:

* Alt+Tab does not restore AutoCAD 2011

* Win+Tab does not restore AutoCAD 2011

 

In Windows 7 64bit Classic Theme:

* Alt+Tab does DOES restore AutoCAD 2011

* Win+Tab is not supported by the Windows Classic Theme.

 

In either theme:

* Using the minimize button [ _ ] to minimize AutoCAD 2011 will cause it not be restored without Task Manager

* Clicking on the task bar icon for AutoCAD while restored or maximized will cause it to minimize correctly and it can be restored.

* If you launch two instances of AutoCAD, the second instance will behave normally.

 

I really want to avoid writing a script to launch two AutoCADs and killing the first instance every time AutoCAD is launched :smileywink:

Contributor
JDM1
Posts: 18
Registered: ‎10-28-2008
Message 15 of 17 (673 Views)

Re: Windows taskbar problem with Autocad 2010 vba enabler in windows 7 x64

04-11-2012 10:48 AM in reply to: xdanmeyerx

I have Autocad Architecture 2009 & 2012 

Windows 7 Professional 64 bit OS and have the same problem only with Autocad Architecture 2009.

Autocad Architecture 2012 will minimize and maximize like they are supposed to.

 

None of the solutions xdanmeyerx suggested  worked for me.

 

The solution that works for me is to hover over the icon on the taskbar (see 1.jpg Attached)

right click to get the shortcut menu (see 2.jpg Attached) then click on restore.

Any other way Autocad just pops up for 1 second then minimizes again

 

Member
xdanmeyerx
Posts: 5
Registered: ‎01-05-2012
Message 16 of 17 (666 Views)

Re: Windows taskbar problem with Autocad 2010 vba enabler in windows 7 x64

04-11-2012 11:03 AM in reply to: marc.boyer

So I should have closed this thread earlier, but we found out what the issue was.

 

The VBLOAD command in ACAD.LSP causes this issue.

 

After removing the VBLOAD command from AutoCAD's statup (acad.lsp) it worked just fine. We then uninstalled the VBA Enabler becuase it was no longer needed.

 

Using the VBA Enabler will cause this issue on Windows 7 x64. We reached out to Autodesk and they mentioned that VBA is no longer officially supported and they suggested that we move to VB.NET.

 

We just finished the long effort of recoding our custom scripts to VB.NET and everything is just fine.

 

Hope that helps!

 

Contributor
thomk
Posts: 13
Registered: ‎01-21-2008
Message 17 of 17 (558 Views)

Re: Windows taskbar problem with Autocad 2010 vba enabler in windows 7 x64

08-10-2012 12:17 PM in reply to: JDM1

This is the same solution that I found to work.

 

Thanks for posting this!

 

Spoiler
:smileyvery-happy:

 

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.