Vault General Discussion

Vault General Discussion

Reply
Contributor
14 Posts
0 Kudos
Registered: ‎04-26-2012
Post 1 of 23
Accepted Solution

VAULT SERVER 2013 - Failed connecting to SQL Server

2769 Views, 22 Replies
06-23-2012 01:45 PM

Hi,

 

I've upgrade from 2012 to 2013 but when I want to install the Vault Server 2013 an error message appears:

 

Failed connecting to SQL Server –

server=localhost\AUTODESKVAULT;user id=sa;password=*****

 

I've appreciate if anybody can help me.

 

Regards.

Hi,

 

I've installed the Autodesk Vault Server 2013 from the internet and the error has been solved. I think that some files were missed on the initial download.

 

Regards,

Employee
673 Posts
40 Kudos
Registered: ‎08-14-2008
Post 2 of 23

Re: VAULT SERVER 2013 - Failed connecting to SQL Server

06-24-2012 05:34 PM in reply to: cabuitrago

Hi There,

 

2 things to check:

 

Can you check that SQL is actually running and secondly you will need to make sure that if you have changes the sa password this is modified during the install settings.

 

If you have the SQL Management Studio installed this is easy to test. 



Allan
Product Manager
Autodesk, Inc.
Contributor
24 Posts
1 Kudo
Registered: ‎09-01-2009
Post 3 of 23

Re : VAULT SERVER 2013 - Failed connecting to SQL Server

06-25-2012 12:27 AM in reply to: cabuitrago

Start a CMD on the server and enter the command

iisreset

 

Then try again to connect from the Vault client.

 

If it doesn't works, check your Default Web Site : you must have only one Default Web Site. (problem occurs on French OS in my experience)

Contributor
14 Posts
0 Kudos
Registered: ‎04-26-2012
Post 4 of 23

Re : VAULT SERVER 2013 - Failed connecting to SQL Server

06-25-2012 06:55 AM in reply to: idubail

Hi,

 

I have a clean backup. So, I've uninstalled everything about the old adms 2012, SQL server to make a clean installation.

I also have ran the "Scripttool.exe" and solved some errors but still have one that I can´t solve. Please see the attached image.

 

Message: "Checking ASP Status    The given path's format is not supported."

 

Regards.

Contributor
14 Posts
0 Kudos
Registered: ‎04-26-2012
Post 5 of 23

Re : VAULT SERVER 2013 - Failed connecting to SQL Server

06-25-2012 08:27 AM in reply to: cabuitrago

I've tried to install the Vault server on another machine and here comes again the ASP message with a variation. Pleas see the attached image.error 2.PNG

Employee
300 Posts
14 Kudos
Registered: ‎03-19-2009
Post 6 of 23

Re : VAULT SERVER 2013 - Failed connecting to SQL Server

06-25-2012 12:48 PM in reply to: cabuitrago

If you attempt to browse to the location listed in the link, does the file exist?  Based on this error and the one you mentioned above, I am thinking that there is something wrong with the media.  But, let's make sure that is the case.

 

-Jim

Contributor
14 Posts
0 Kudos
Registered: ‎04-26-2012
Post 7 of 23

Re : VAULT SERVER 2013 - Failed connecting to SQL Server

06-25-2012 01:17 PM in reply to: JamesMcMullen

Yes. The files are in the media but with a little difference in the path.


The setup ask for:

D:\INVENTOR 2013\x64\ADMS\Program Files\Autodesk\ADMS 2013\Tools\TestASPNet.msi

instead the "TestASPNet.msi" files exists in:

D:\INVENTOR 2013\x64\en-US\ADMS\Program Files\Autodesk\ADMS 2013\Tools\TestASPNet.msi

The variation in the path is the "en-US" folder.


So. I've decided to copy the files into the path asked for the setup and now I got the nex message:

 

Captura2.PNG

Employee
300 Posts
14 Kudos
Registered: ‎03-19-2009
Post 8 of 23

Re : VAULT SERVER 2013 - Failed connecting to SQL Server

06-25-2012 01:43 PM in reply to: cabuitrago

I am making the assumption that this might be a download.  Where was the source?  Unfortunately, we have 3 different ways that someone can get the Vault.  Also, are you using an English OS or a different language?  I would like to reproduce the issue here to help better explain a solution.

 

Thanks,

Jim

Contributor
14 Posts
0 Kudos
Registered: ‎04-26-2012
Post 9 of 23

Re : VAULT SERVER 2013 - Failed connecting to SQL Server

06-25-2012 01:53 PM in reply to: JamesMcMullen

Thanks Jim.

 

In fact. The machine has an Spanish OS, and the install media is an english version. The media was downloaded from the upgrade link of the e-mail sent by Autodesk. So, I´ve installed the Suite for inventor but still I can´t setup the Vault server.

 

Regards,

 

Carlos Buitrago

Colombia.

Employee
300 Posts
14 Kudos
Registered: ‎03-19-2009
Post 10 of 23

Re : VAULT SERVER 2013 - Failed connecting to SQL Server

06-25-2012 02:04 PM in reply to: cabuitrago

Can you try switching the "INVENTOR 2013" to "V_Server"?  Also, what happens when you run the MSI directly?

 

-Jim

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
New button for Platinum & Gold Subscription customers
Gold & Platinum Subscription customers can alert Autodesk if they require assistance with their forum post

Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.