Vault General Discussion

Vault General Discussion

Reply
Mentor
Rob.O
Posts: 259
Registered: ‎06-25-2007
Message 1 of 23 (2,493 Views)
Accepted Solution

Vault server 2012 upgrade to Vault server 2013

2493 Views, 22 Replies
04-26-2012 12:33 PM

Hi All,

 

I am attempting to upgrade a Win 2008 (64bit) server from Vault server 2012 to Vault Server 2013.  This server has been running Vault Server 2012 for the past 10 months without a single issue.

 

During the upgrade system rediness check, I am getting the ASPX error below:

 

ASPX file failed to run at URL:http://localhost:80/TestASP/TestASPNet.aspx

 

I have completed every troubleshooting step (including re-installing .NET Framework 4) from the Vault Installation help, but still get the error.

 

Are there any other troubleshoting steps I can take to get the upgrade completed?

 

If Andy happens to respond to this post... bummer about your Wings! :smileysad:

 

 

Thanks!

 

Rob

In the IIS mamager, see what Application Pool the Default Web Site is using:

    Select the "Sites" node in the left tree.

    Select the "Default Web Site" (assuming the AutodeskDM application is underneath that site).

    Check the basic settings to see what application pool the site is using - by default it will be the "DefaultAppPool".

 

Then look at the .NET Framework Version being used by that Application Pool.

    Select the "Application Pools" node in the left tree.

    For 2013, the .NET Framework Version should be v4.0; For 2012, it should be v2.0.

 

-Dave

Employee
JamesMcMullen
Posts: 300
Registered: ‎03-19-2009
Message 2 of 23 (2,487 Views)

Re: Vault server 2012 upgrade to Vault server 2013

04-26-2012 12:40 PM in reply to: Rob.O

Hi Rob,

 

I would try the "re-test" option again.  Sometimes the timing is off and that check fails.  The other solution that I find that resolves the issue is:

 

http://wikihelp.autodesk.com/Vault/enu/Help/Help/0206-Autodesk206/0210-About_Yo210/0211-Vault_In211/...

 

You would want to the "ASPX Access" section.  Where you run the "aspnet_regiis -i -enable" command.

 

-Jim

Mentor
Rob.O
Posts: 259
Registered: ‎06-25-2007
Message 3 of 23 (2,481 Views)

Re: Vault server 2012 upgrade to Vault server 2013

04-26-2012 12:51 PM in reply to: JamesMcMullen

Hi Jim,

 

I have re-tested several times with no luck.  I had also previously completed the steps you provided in the link, but went ahead and did them again (to be sure) and I am still getting the same ASPX error.

 

Any other ideas?

 

Thanks!

Employee
minkd
Posts: 489
Registered: ‎06-07-2010
Message 4 of 23 (2,481 Views)

Re: Vault server 2012 upgrade to Vault server 2013

04-26-2012 12:58 PM in reply to: Rob.O

In the IIS mamager, see what Application Pool the Default Web Site is using:

    Select the "Sites" node in the left tree.

    Select the "Default Web Site" (assuming the AutodeskDM application is underneath that site).

    Check the basic settings to see what application pool the site is using - by default it will be the "DefaultAppPool".

 

Then look at the .NET Framework Version being used by that Application Pool.

    Select the "Application Pools" node in the left tree.

    For 2013, the .NET Framework Version should be v4.0; For 2012, it should be v2.0.

 

-Dave



Dave Mink
Data Management
Autodesk, Inc.
*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,329
Registered: ‎09-13-2007
Message 5 of 23 (2,479 Views)

Re: Vault server 2012 upgrade to Vault server 2013

04-26-2012 01:05 PM in reply to: minkd

here is some screen shots:

In the IIS Manager, first click on "Application Pools" and make sure the default pool is set to .NET 4.0, Classic Mode. See attached "iis-0.png".

Then click on the toplevel node on the left (your machine hostname) and double-click on "ISAPI and CGI Restrictions". See attached "iis-1.png".

Make sure ASP.NET is set to "Allowed". See attached "iis-2.png".

Attachments:

iis-1.png 177 KB

iis-0.png 118 KB

iis-2.png 119 KB

Mentor
Rob.O
Posts: 259
Registered: ‎06-25-2007
Message 6 of 23 (2,464 Views)

Re: Vault server 2012 upgrade to Vault server 2013

04-26-2012 02:42 PM in reply to: DarrenP

The AutodeskDM app was not under the "Default Web Site" but rather another site created by an IT consultant.  It was still pointing to 2.0.  I changed it to 4.0 and all is well!!!

 

I think I was looking at the wrong "Application Pool" before.

 

Thanks for the help!

Mentor
Rob.O
Posts: 259
Registered: ‎06-25-2007
Message 7 of 23 (2,445 Views)

Re: Vault server 2012 upgrade to Vault server 2013

04-27-2012 06:46 AM in reply to: Rob.O

Ok so only partially fixed. 

 

Changing the .NET version from 2.0 to 4.0 broke another application that we rely on.  :smileysurprised:

 

How do I move the AutodeskDM app to be under another web site so I can configure it to use .NET 4.0 independantly of the service that is currently using .NET 2.0? 

Employee
minkd
Posts: 489
Registered: ‎06-07-2010
Message 8 of 23 (2,439 Views)

Re: Vault server 2012 upgrade to Vault server 2013

04-27-2012 08:12 AM in reply to: Rob.O

In the Advanced Configuration Guide there is a section called "Installing Autodesk Vault Server 2013 with other web applications using a different .NET version".

 

-Dave



Dave Mink
Data Management
Autodesk, Inc.
Mentor
Rob.O
Posts: 259
Registered: ‎06-25-2007
Message 9 of 23 (2,434 Views)

Re: Vault server 2012 upgrade to Vault server 2013

04-27-2012 09:20 AM in reply to: minkd

Thanks Dave!

 

I was able to create the new Application Pool and set it up via the instructions in the Advanced Config Guide (IIS 7), but it is still not working.  Questions...

 

1) Do I need to re-install Vault Server now in order to get this to work?  Vault server was already installed prior to this change.

2) The AutodeskDM virtual directory was originally created under the ecu site rather than the Default Web Site.  The ecu site uses .NET 2.0.  Will this work?  If not, how do I migrate the AutdeskDM virtual directory to the Default Web Site instead of the ecu site?

 

See attached screen capture.

 

Thanks again for your help!

Employee
minkd
Posts: 489
Registered: ‎06-07-2010
Message 10 of 23 (2,430 Views)

Re: Vault server 2012 upgrade to Vault server 2013

04-27-2012 09:48 AM in reply to: Rob.O

You should just have to restart IIS to make the settings take affect.

 

I'm not sure how to move an application from one website to another.  All I can suggest is going thru Microsoft's documentation for the version of IIS you are using.

 

-Dave



Dave Mink
Data Management
Autodesk, Inc.
Announcements
New button for Platinum & Gold Subscription customers
Gold & Platinum Subscription customers can alert Autodesk if they require assistance with their forum post

Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.