Vault General Discussion

Vault General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
mies07
Posts: 148
Registered: ‎03-16-2006
Message 1 of 5 (358 Views)
Accepted Solution

Possible to perform Copy Design w/ Vault Client only

358 Views, 4 Replies
12-26-2013 12:25 PM

Must I purchase/install the Vault Server on my standalone machine to use Copy Design? Or can I do it with just the client installed?

You don't need Vault server installed on your machine. Client can perform copy design without the server on the same machine.

Product Support
JeffPaquette6500
Posts: 66
Registered: ‎03-12-2009
Message 2 of 5 (324 Views)

Re: Possible to perform Copy Design w/ Vault Client only

12-27-2013 07:06 AM in reply to: mies07

You don't need Vault server installed on your machine. Client can perform copy design without the server on the same machine.

Jeff Paquette
Data Management Support Specialist
Autodesk, Inc.
Distinguished Contributor
mies07
Posts: 148
Registered: ‎03-16-2006
Message 3 of 5 (314 Views)

Re: Possible to perform Copy Design w/ Vault Client only

12-27-2013 12:04 PM in reply to: JeffPaquette6500

What I don't understand is how to get the files into the Vault so you can perform copy design - don't I have to check them in first (which I think must involve server)?

I have installed the Vault 2014 client,  but it won't launch because it cannot find the server (localhost - see screenshot) What am I missing here?

Vault Login Error.JPG

Product Support
JeffPaquette6500
Posts: 66
Registered: ‎03-12-2009
Message 4 of 5 (307 Views)

Re: Possible to perform Copy Design w/ Vault Client only

12-27-2013 12:24 PM in reply to: mies07

Vault is a client & server application. This link may help: Vault Architecture

You will need to have Vault server installed. It doesn't necessarily *need* to be on your machine, but it can be.

Vault server & client can be installed on the same machine. I hope that helps.

Jeff Paquette
Data Management Support Specialist
Autodesk, Inc.
Distinguished Contributor
mies07
Posts: 148
Registered: ‎03-16-2006
Message 5 of 5 (301 Views)

Re: Possible to perform Copy Design w/ Vault Client only

12-27-2013 12:42 PM in reply to: JeffPaquette6500
So, then answer to my original question, "must I have the sever installed" is actually "Yes" contrary to your original response
Announcements
New button for Platinum & Gold Subscription customers
Gold & Platinum Subscription customers can alert Autodesk if they require assistance with their forum post

Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.