Vault General Discussion

Vault General Discussion

Reply
Contributor
Q-Bixx
Posts: 13
Registered: ‎12-14-2010
Message 1 of 3 (273 Views)
Accepted Solution

Mapping properties

273 Views, 2 Replies
09-10-2012 05:12 AM

I'm facing a problem by mapping the properties in Vault and my parts.

I have defined a huge number of properties in our Vault database and some of them map their information to one single property.

To give an example: i have two properties called "VALVE TYPE 1" and "PUMP TYPE 1".

Both of them are mapping to 1 Custom Property called "TYPE 1"

 

Since we are talking about 100+ custom properties i don't want to have an entire list of empty custom properties in my parts so i figured to let them get created when you fill it in from withing the data card.

 

Now, and here i'm facing the problem, when you do this with a property that is only used one on one, then it works,

but when i have a property such as the example above, connected to several properties, the custom property is not being created.

 

Does anybody have a solution for this apart from having every property created from the Vault (having empty custom properties in your parts) or having a one on one relation between the Vault property and iProperty.

 

Thanks in advance!

Not sure if this is intended functionality, but in my experience you really can't have more than one Vault property mapping to the same Custom property...  I'm making some assumptions here since your original post was lean on information... I'm assuming you are using Inventor?  What releases do you have?

 

Every time I have found 2 properties in Vault mapped to the same iproperty in IV, or custom props in Acad... these properties have failed to be created.  I'm guessing this is intentional.  My advice would be to avoid this scenario.

*Expert Elite*
cbenner
Posts: 3,421
Registered: ‎04-06-2010
Message 2 of 3 (270 Views)

Re: Mapping properties

09-10-2012 05:44 AM in reply to: Q-Bixx

Not sure if this is intended functionality, but in my experience you really can't have more than one Vault property mapping to the same Custom property...  I'm making some assumptions here since your original post was lean on information... I'm assuming you are using Inventor?  What releases do you have?

 

Every time I have found 2 properties in Vault mapped to the same iproperty in IV, or custom props in Acad... these properties have failed to be created.  I'm guessing this is intentional.  My advice would be to avoid this scenario.

ChrisB

ADSK_Expert_Elite_Icon_S_Color_Blk.png

Please use Mark Solutions!.Accept as Solution &Give Kudos!Kudos to further enhance the value of these forums. Thank you! :smileyhappy:

http://cadtipstricks.wordpress.com//


   

Contributor
Q-Bixx
Posts: 13
Registered: ‎12-14-2010
Message 3 of 3 (268 Views)

Re: Mapping properties

09-10-2012 05:49 AM in reply to: cbenner

I'm sorry i've been unclear somewhat on the problem, but indeed your assumption is right.

I wanted to reduce the number of custom properties by having Vault properties map to the same property such as these.

 

I'm using Vault Collaboration and Inventor 2011.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
New button for Platinum & Gold Subscription customers
Gold & Platinum Subscription customers can alert Autodesk if they require assistance with their forum post

Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.