Vault General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
djohnson1976
Posts: 319
Registered: ‎01-20-2006
Message 1 of 12 (493 Views)
Accepted Solution

Main Menu Disappeared?

493 Views, 11 Replies
12-03-2007 02:50 PM
We have had a user who has had her main menu (accross the top) disappear. We can't find a way to get it back. Any ideas?
Product Support
Madhan_T_autodesk
Posts: 546
Registered: ‎09-26-2007
Message 2 of 12 (493 Views)

Re: Main Menu Disappeared?

12-03-2007 07:21 PM in reply to: djohnson1976
Hi,

Please try the following and let me know if that works.

1. Close Productstream 2008 Application
2. Browse to %appdata%\Autodesk\
3. Rename "Productstream 2008" to "OLD_Productstream 2008"
4. Launch Products 2008 Application

HTH,

Madhan


Madhanagopal Thiruvenkatachalam
Support Specialist
Product Support
Autodesk, Inc.

*Craig S. Godfrey \(Autodesk\)
Message 3 of 12 (493 Views)

Re: Main Menu Disappeared?

12-04-2007 06:17 AM in reply to: djohnson1976
If you are talking about the main grid area...sometimes the bar that splits
the Uses,Where Used, View section from the main pane gets moved all the way
to the top. If you move your mouse just below were the toolbars end you will
see your mouse change over to show you can select and you can then grab the
bar and move it back down. After you do that and close PS should remember
the location the next time its opened. If this doesn't help you can also try
what Madhan suggested.


"djohnson1976" wrote in message news:5791392@discussion.autodesk.com...
We have had a user who has had her main menu (accross the top) disappear.
We can't find a way to get it back. Any ideas?
Member
spfurlong
Posts: 4
Registered: ‎11-13-2011
Message 4 of 12 (448 Views)

Re: Main Menu Disappeared?

12-14-2011 11:22 AM in reply to: Madhan_T_autodesk

I'm having the same issue as djohnson1976 reported back in 2007, my main menu bar has gone missing.  I am however using Vault Pro 2012.  

 

I can add all the commands back into a custom toolbar, however, this is an undesirable workaround compared to the standard main menu toolbar.

I'm not sure how it happened.  

 

I'm thinking of uninstalling Vault Client, and doing a reinstall, however I don't want to have to do that.

 

Help?

Product Support
Andy.Spivey
Posts: 361
Registered: ‎08-12-2010
Message 5 of 12 (435 Views)

Re: Main Menu Disappeared?

12-15-2011 07:09 AM in reply to: spfurlong

Can you post an image of what you are seeing?

 

Without seeing a screen shot, you can most likely reset it by doing a right click on the menu, and select Customize.

 

Then select the menu in question and click "reset"

 

Menu_reset.PNG



Andy Spivey
Data Management Support Specialist
Product Support
Autodesk, Inc.
Member
spfurlong
Posts: 4
Registered: ‎11-13-2011
Message 6 of 12 (427 Views)

Re: Main Menu Disappeared?

12-15-2011 12:17 PM in reply to: Andy.Spivey

Thanks for the reply, here's what I'm looking at. Notice how the main menu tool bar isn't there (the one with file, edit, view, go, tools, actions, help).  When I do as you say, and reset the main menu, nothing happens... the main menu bar doesn't reappear.  

 

 

Vault Client Screen Shot.PNG

 

 

 

Employee
Redmond.D
Posts: 808
Registered: ‎12-12-2006
Message 7 of 12 (416 Views)

Re: Main Menu Disappeared?

12-16-2011 05:06 AM in reply to: spfurlong

Try this:

  1. Exit the Vault client.
  2. Go to C:\Users\[your username]\AppData\Roaming\Autodesk\Autodesk Vault Professional 2012\Objects
  3. Delete Menus.xml
  4. Restart the Vault client.

 



Doug Redmond
Software Engineer
Autodesk, Inc.
http://justonesandzeros.typepad.com/

Member
spfurlong
Posts: 4
Registered: ‎11-13-2011
Message 8 of 12 (411 Views)

Re: Main Menu Disappeared?

12-16-2011 10:40 AM in reply to: Redmond.D

Thanks! Fixed it.

New Member
toolrite
Posts: 1
Registered: ‎12-18-2008
Message 9 of 12 (331 Views)

Re: Main Menu Disappeared?

03-15-2012 01:33 PM in reply to: djohnson1976

I'm having this same problem in mechanical desk top 2007.

Anyone have a idea to help me.

 

Thanks,

Product Support
Andy.Spivey
Posts: 361
Registered: ‎08-12-2010
Message 10 of 12 (313 Views)

Re: Main Menu Disappeared?

03-20-2012 07:53 AM in reply to: toolrite

toolrite,

 

The same fix may apply for MDT, though I am not sure as I am not familiar with the product.

 

Try this:

  1. Exit MDT.
  2. Go to C:\Users\[your username]\AppData\Roaming\Autodesk\%MDT 2007%\
  3. Copy the contents to a new location as a backup.
  4. Delete the contents of C:\Users\[your username]\AppData\Roaming\Autodesk\%MDT 2007%\
  5. Restart MDT.

I hope that helps, if not, check the MDT forums here:

 

http://forums.autodesk.com/t5/Autodesk-Mechanical-Desktop/bd-p/89



Andy Spivey
Data Management Support Specialist
Product Support
Autodesk, Inc.
Announcements
New button for Platinum & Gold Subscription customers
Gold & Platinum Subscription customers can alert Autodesk if they require assistance with their forum post

Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.