Vault General Discussion

Reply
Contributor
lnichols
Posts: 12
Registered: ‎05-15-2007
Message 1 of 22 (493 Views)

ADMS Console 2008

493 Views, 21 Replies
05-15-2007 10:04 AM
We recently upgraded to Vault 2008. Everything went ok except for a few rights issues that we corrected.

However when I first opened up the ADMS on the server it opened just fine and I could see the database. But when we tried to run the backup script it failed and now when I try to open the ADMS console I get this error:

Unable to check ADMS System State. After closing this box you can press F5 to try again.

Illegal pathname or filename

Illegal path



Now what I don't understand is why it worked after the upgrade and reboot. But after the backup script failed it no longer can attach to the database. The users are able to access the Vault with no issues but the backup script is failing and I cannot get into the ADMS to do a manual.

Any help would be appreciated, I need to get a valid backup.
*Irvin Hayes (Autodesk)
Message 2 of 22 (493 Views)

Re: ADMS Console 2008

05-16-2007 07:06 AM in reply to: lnichols
Have you verified that IIS is still running?
Also, open the Task Manager and make sure there isn't and
ADMSConsole.exe already running. If so, reboot the server and try to
access it again.

Did you change your backup script to use the
connectivity.admsconsole.exe from the VaultManager.exe?

Irvin
lnichols wrote:
> We recently upgraded to Vault 2008. Everything went ok except for a few rights issues that we corrected.
>
> However when I first opened up the ADMS on the server it opened just fine and I could see the database. But when we tried to run the backup script it failed and now when I try to open the ADMS console I get this error:
>
> Unable to check ADMS System State. After closing this box you can press F5 to try again.
>
> Illegal pathname or filename
>
> Illegal path
>
>
>
> Now what I don't understand is why it worked after the upgrade and reboot. But after the backup script failed it no longer can attach to the database. The users are able to access the Vault with no issues but the backup script is failing and I cannot get into the ADMS to do a manual.
>
> Any help would be appreciated, I need to get a valid backup.
Contributor
lnichols
Posts: 12
Registered: ‎05-15-2007
Message 3 of 22 (493 Views)

Re: ADMS Console 2008

05-16-2007 02:34 PM in reply to: lnichols
Hello Irvin,

Yes IIS is running, i can put http://localhost in my web browser and it comes up just fine. So does the other site which is hosted on this server.

No there is only one instance of ADMSConsole.exe running.

Here is the script I am running:

REM @ECHO OFF

REM THIS WILL STOP THE WEB SERVER AND "CYCLE" THE SQL SERVER

REM PROVIDING THE BEST RESULTS FOR BACKINGUP UP THE VAULT

IISRESET /STOP

NET STOP MSSQL$AUTODESKVAULT

NET START MSSQL$AUTODESKVAULT

REM START THE BACKUP PROCESS (THIS IS ONE LINE OF TEXT)

"C:\Program Files\Autodesk\Data Management Server 2008\ADMS Console\Connectivity.ADMSConsole.exe" -Obackup -B"C:\Backup\Vault\A" -VU –VP

Thank you for your help,

Leon
*Hywell Herrero (Autodesk)
Message 4 of 22 (493 Views)

Re: ADMS Console 2008

05-16-2007 02:46 PM in reply to: lnichols
From what you have provided, it looks like the account used for the
backup is not being specified with the -VU switch. This is a required
parameter.

Add a /Y to your net stop of SQL if SQL Agent is installed and listed in
services.

Make sure that the Network Service, Local System and AutodeskVault
account have full control permissions to C:\Backup\Vault.

Also, you can remove the IISRESET /STOP, this step is no longer needed
in ADMS 2008.

-Hywell

lnichols wrote:
> Hello Irvin,
>
> Yes IIS is running, i can put http://localhost in my web browser and it comes up just fine. So does the other site which is hosted on this server.
>
> No there is only one instance of ADMSConsole.exe running.
>
> Here is the script I am running:
>
> REM @ECHO OFF
>
> REM THIS WILL STOP THE WEB SERVER AND "CYCLE" THE SQL SERVER
>
> REM PROVIDING THE BEST RESULTS FOR BACKINGUP UP THE VAULT
>
> IISRESET /STOP
>
> NET STOP MSSQL$AUTODESKVAULT
>
> NET START MSSQL$AUTODESKVAULT
>
> REM START THE BACKUP PROCESS (THIS IS ONE LINE OF TEXT)
>
> "C:\Program Files\Autodesk\Data Management Server 2008\ADMS Console\Connectivity.ADMSConsole.exe" -Obackup -B"C:\Backup\Vault\A" -VU –VP
>
> Thank you for your help,
>
> Leon
Contributor
lnichols
Posts: 12
Registered: ‎05-15-2007
Message 5 of 22 (493 Views)

Re: ADMS Console 2008

05-16-2007 03:02 PM in reply to: lnichols
I left the -VU field blank for security reasons.

Yes the SQL Agent is install and I have added the /Y to my net stop command.

Also I have installed the Microsoft SQL Web Data Administration tool and when I open it up I do not see the AUTODESKVAULT database.

My biggest concern right now is that I cannot open the ADMS Console on the server to make manual backups. As I made mention before that worked after the upgrade but a day later stopped. Users are still able to access Vault and Vault Manager but I currently have no backups.

Thank You for you help,

Leon
Contributor
lnichols
Posts: 12
Registered: ‎05-15-2007
Message 6 of 22 (493 Views)

Re: ADMS Console 2008

05-17-2007 06:17 AM in reply to: lnichols
Please does anybody have any ideas on how I can get back into the ADMS?

Thanks,

Leon
*Ajay Choudhary
Message 7 of 22 (493 Views)

Re: ADMS Console 2008

05-17-2007 07:46 AM in reply to: lnichols
I do not know if this is the case for you or not, but I got the similar
message when ADMS console was unable to connect to SQL Server AutodeskVault
instance.
I used osql, SQL server management studio, and Sql Server configuration
manager to correct the sql connection problem.
After correcting the connection problem I was able to launch ADMS Console.

Steps that you can take to verify that this is the problem in your case are
0. Make sure all SQL services are running, SQL Browser service is running
[SQL 2005 only].
1. Open a command shell and the following command
osql -S[your sql machine name]\AUTODESKVAULT -Usa -P[password]
Are you able to connect. If yes you will get "1>" prompt.
2. If you are using remote SQL then make sure the AutodeskVault instance is
configured to communicate through TCP protocol.
3. Make sure communication port are not blocked by the firewall
4. Validate the connect by using the following osql command
osql -Stcp:[your sql machine name]\AUTODESKVAULT -Usa -P[password]
NOTE: notice the "tcp:" in front of the server name.

Hope this helps you. In any case please let us know.

--

Ajay Choudhary
Software Engineer
Autodesk Inc.



wrote in message news:5589003@discussion.autodesk.com...
Please does anybody have any ideas on how I can get back into the ADMS?

Thanks,

Leon
Contributor
lnichols
Posts: 12
Registered: ‎05-15-2007
Message 8 of 22 (493 Views)

Re: ADMS Console 2008

05-17-2007 08:41 AM in reply to: lnichols
Ok it looks like a connection problem to the SQL database. How did you go about correcting this issues. I am new to SQL, but the server is running MSDE not full SQL so there is not Sql Server Configuration Manager. Is that something I can download?

Thanks were getting there,

Leon
*Ajay Choudhary
Message 9 of 22 (493 Views)

Re: ADMS Console 2008

05-17-2007 08:53 AM in reply to: lnichols
Few Questions -

1. Is it MSDE or SQL Express? Was the database created when you installed
ADMS 2008 or was it coming from Vault 5?

2. Using Control Panel->Administrative Tool->Services check if the SQL
Server AutodeskVault instance is running. Please note that service name is
different for MSDE and SQL Express.

3. When you run the "osql -S[your sql machine
name]\AUTODESKVAULT -Usa -P[password]" command what error message you get.
You can post the message here or google it yourself.




--

Ajay Choudhary
Software Engineer
Autodesk Inc.



wrote in message news:5589248@discussion.autodesk.com...
Ok it looks like a connection problem to the SQL database. How did you go
about correcting this issues. I am new to SQL, but the server is running
MSDE not full SQL so there is not Sql Server Configuration Manager. Is that
something I can download?

Thanks were getting there,

Leon
Contributor
lnichols
Posts: 12
Registered: ‎05-15-2007
Message 10 of 22 (493 Views)

Re: ADMS Console 2008

05-17-2007 09:10 AM in reply to: lnichols
1. How do you check which SQL? Database was upgraded from Vault 5

2. Yes the service MSSQL$AUTODESKVAULT is started

3. I get login failed for user 'sa' and if I put "$" in front of AUTODESKVAULT i get

[DBMSPLCM]SQL Server does not exist or access denied
[DBMSLPCM]ConnectionOpen (connect())

Thanks again for all your help with this issue,

Leon
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
New button for Platinum & Gold Subscription customers
Gold & Platinum Subscription customers can alert Autodesk if they require assistance with their forum post

Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.