Topluluk
Topluluk Duyuruları / Genel Tartışmalar
Autodesk Genel Tartışmalar ve Diğer Ürünler Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler konuları keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Maket Sektöründe 3 Boyutlu Yazıcılar

0 YANIT 0
Yanıtla
Mesaj 1 / 1
cihan.gulac
277 Görüntüleme, 0 Yanıt

Maket Sektöründe 3 Boyutlu Yazıcılar

Maket Sektöründe 3Boyutlu Yazıcıların önemi gittikçe artmaktadır, elbette dikkat edilmesi gereken hususlar ve yapım aşamasında uygulanması gereken püf noktaları vardır.

 

Genelde 3 boyutlu yazıcılarda düşünülen büyük hatalardan olan, yapılacak olan (örğ.) mimari maketin tek parça olarak basıldığını düşünmektir, daha önceki makalelerimizde bahsettiğimiz gibi kullandığınız yazıcı eğer amatör tip ise tabla ölçüleri belirli bir boyuta sahip ve hacim olarak küçük parçalar basabildiğimiz yazıcılardır. Tabla boyutunuz eğer ki amatör tip ise en fazla (tek parça) alabileceğiniz ölçü genelde 30x30x30 cm dir, bu şekilde profesyonel boyutlarda makete ulaşmak imkansızdır. Bu gibi konularda yapılabilecek çözüm ise Autodesk programlarında bunların parça haline getirilip lego vari bir biçimde birleştirilmesidir, fakat bu işlem hem profesyonel bir modelleme becerisi ve sabır gerektirir. 3 boyutlu yazıcılardan herhangi bir basım almak biraz da 3D Studio Max programında render almaya benzer ne kadar kaliteli bir render istiyorsak o kadar ayrıntıya girmeli ve kalitemizi ona göre ayarlamalıyız ki bu da uzun render sürelerine gebe bir durumdur. Yazıcılar da bu şekilde ilerlemektedir, ne kadar kalite istiyorsak makine ayarlarını ona göre yapmalı ve uzun süreler beklemeliyiz. Tüm parçalara ulaştıktan sonra maket birleştirmesi ciddi bi işçilik isteyen konu halini almaktadır ve tek parça olmadığı için yapıştırma konularında ki en ufak bir yanlışlık maketin farklı bir görüntüye sahip olmasına sebebiyet verir. Tüm bu konular birleştirildiğinde ise ortaya çıkan sonuç amatör makineler ile yapılan maketlerin çok profesyonel bir dolguya sahip olmayacağıdır, şu süreçte ( profesyonel yazıcıların pazar fiyatı göz önüne alındığında ) maket konusunda ayrıntılandırma seçeneklerinde kullanılması çok daha güzel bir yapıya kapı aralamaktadır. 

Etiketler (5)
0 YANIT 0

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report