Revit & Construction Cloud - Tüm Ürünler - Türkçe
Tüm Revit ve Construction Cloud ürünleri forumlarına hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Revit ve Construction Cloud ürünleri konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Autodesk ve İTÜ İşbirliği ile İnşaat Sektörü BIM Teknolojisine Hazırlanıyor

0 YANIT 0
Yanıtla
Mesaj 1 / 1
Olcay.Kuk
510 Görüntüleme, 0 Yanıt

Autodesk ve İTÜ İşbirliği ile İnşaat Sektörü BIM Teknolojisine Hazırlanıyor

Autodesk ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle, İTÜ Sürekli Eğitim Merkezi’nde (İTÜSEM) hayata geçirilen Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) Uzmanlık Sertifika Programı, 2016 eğitim döneminde yıl ikinci yılına giriyor. Dünyada ve ülkemizde hızla gelişmekte olan BİM hakkında temel bilgilerin verilmesini, BIM süreçlerinin uygulamalar üzerinden incelenmesini ve BİM uygulamasına giriş yapılarak katılımcıların BİM hakkında detaylı bilgi sahibi olmalarını hedefleyen “BİM Uzmanlık Sertifika Programı”; bu yıl 13 Şubat – 9 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Programın hedef kitlesi inşaat sektörü profesyonelleri olmakla birlikte, mimarlık ve mühendislik öğrencilerinin katılımı da mümkün. Bu programdan sertifika alan kişilerin sektörde BIM uzmanı ve ileride BIM yöneticisi olarak görev yapması amaçlanıyor.

 

İnşaat projelerinde taraflar arasındaki bilgi alışverişini ve koordinasyonu kolaylaştırmak için bir yapının yaşam döngüsü boyunca kullanılacak bilgilerinin üç boyutlu ve dijital olarak temsil edilmesi sürecini ifade eden Yapı Bilgi Modellemesi (BIM), bugün dünyada yaygın olarak kullanılıyor. BIM uygulamalarını en yaygın kullanan ülkelerin başında ABD, İngiltere ve Kuzey Avrupa ülkeleri geliyor. Bu ülkelerin çoğunda BİM’in yaygınlaştırılması yönünde devlet teşvikleri ve zorunlulukları bulunuyor. Türkiye’de ise firmalar iki boyutlu çizimlerden BİM modeline geçebilmek için ihtiyaç duydukları birlikte çalışma modeline henüz tam anlamıyla geçebilmiş değil. 3. Havalimanı, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı gibi projelerde BIM kullanılmaya başlansa da Türkiye’de BIM yetişmiş eleman eksikliği duyulan henüz yeni bir kavram. Sektörde Autodesk Revit, Autodesk Navisworks gibi BIM araçlarının kullanımı ile ilgili eğitimler olmasına rağmen; BİM Uzmanlık Sertifika Programı BIM konseptini açıklayan, farklı aşamalardaki kullanımını tarif eden ve BIM’in pratikteki uygulamasını adım adım gerçekleştiren ilk program olma özelliğini taşıyor.

 

BIM uzmanlık sertifika programı toplam üç modülden oluşuyor. İlk modülde katılımcılara BIM hakkında genel bilgiler verilerek BIM’in nasıl bir çalışma ortamına ihtiyaç duyduğu, dünyada ve Türkiye’de BİM kullanımı, BİM’in faydaları, karşılaşılan zorluklar ana hatları ile sunuluyor. İkinci modülde BIM uygulaması yapmak isteyen firmalar için belirlenen genel adımlar detaylı bir uygulama üzerinden adım adım açıklanıyor. Üçüncü modülde ise bir önceki modülde gerçekleştirilen uygulamanın bir benzerinin katılımcılar tarafından gerçekleştirilmesi isteniyor ve sonuçlar değerlendirilerek başarılı olanlara uzmanlık sertifikası veriliyor.

 

Autodesk Türkiye’nin seçkin eğitim kurumları ile gerçekleştirdiği işbirliklerinin sürdürülebilir olmasına özen gösterdiklerinin altını çizen Autodesk Bölgesel Eğitim Yöneticisi Evren Arın, İTÜSEM BIM Uzmanlık Sertifika Programı’nın mimarlık ve mühendislik alanında özel sektör-üniversite işbirliğine önemli bir örnek olduğunu söyledi. Arın, “Ülkemizde hem inşaat sektörü çalışanlarının hem de geleceğin profesyonelleri olan mimarlık ve mühendislik öğrencilerinin dünya standartlarındaki BIM uygulamalarını daha iyi anlayıp uygulamalarına yönelik eğitim faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

BIM konsepti Türkiye için her ne kadar yeni olsa da, inşaat sektörünün tüm çalışma sistematiğinin ve yöntemlerinin hızla BIM’e uyarlanması gerektiğine dikkat çeken İTÜSEM Program Koordinatörü Doç. Dr. Esin Ergen Pehlevan da, BIM’in kavranması ve uygulanabilmesi için BIM konseptine bütüncül yaklaşan bir sertifika programına ihtiyaç duyulduğunu, BIM Uzmanı sertifika programının da bu ihtiyaca yanıt vermek üzere özel olarak oluşturulduğunu kaydetti.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!


Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi


Etiketler (3)
0 YANIT 0

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report