Reply
Employee
deyop
Posts: 237
Registered: ‎04-24-2006

Re: How to export to STL

04-03-2013 07:54 AM in reply to: big_red_frog

Here is what we are working on for Save as STL.

 

SaveAsSTL.png

Please use plain text.
*Expert Elite*
big_red_frog
Posts: 243
Registered: ‎03-02-2013

Re: How to export to STL

04-03-2013 07:37 PM in reply to: deyop

Looks promising.

 

I have tried to further isolate my experience.

 

I have a simple solid with a half sphere and a ring below it.

 

I am pretty sure it is all solid, and these two parts are "Body1" and "Body2" in the subfolder of bodies in the main tree, but on exporting to .stl, I only get the ring component.

 

I would attach the .dwg here, but cannot work out how to specifically save the .dwg locally yet, its stuck in the cloud right now :-(

Please use plain text.
*Expert Elite*
big_red_frog
Posts: 243
Registered: ‎03-02-2013

Re: How to export to STL

04-03-2013 07:42 PM in reply to: big_red_frog

 tried creating components from bodies, but now when I export, I just get the dome and not the ring, still exploring...

Please use plain text.
*Expert Elite*
big_red_frog
Posts: 243
Registered: ‎03-02-2013

Re: How to export to STL

04-03-2013 07:45 PM in reply to: big_red_frog

did a join between the two parts, and then the export to stl has the full component.

 

I am pretty sure this is a kludge, but at least I have a way forward...

Please use plain text.
Board Manager
schneik
Posts: 771
Registered: ‎04-05-2003

Re: How to export to STL

04-03-2013 10:04 PM in reply to: big_red_frog

you can export a design archive to post. see bellow...

 

ssp_temp_capture copy.png

Kevin Schneider


13" Macbook Pro Retina - OSX 10.10.1 in Portland, Oregon


Please use plain text.
*Expert Elite*
big_red_frog
Posts: 243
Registered: ‎03-02-2013

Re: How to export to STL

04-05-2013 06:45 AM in reply to: schneik

I see that exports as a .f3d file, which will support the needs on this forum, but how do I export as a .dwg for compatibility with other workflows?

Please use plain text.
New Member
mpreto
Posts: 1
Registered: ‎09-23-2013

Re: How to export to STL

09-23-2013 03:19 PM in reply to: deyop

Hi Kevin, I´m new to Fusion, and cant manage to find the drop down menu you showed us in your post. Can you pls advise?

 

Marcos

Please use plain text.
Employee
garin
Posts: 150
Registered: ‎11-13-2006

Re: How to export to STL

09-23-2013 03:29 PM in reply to: mpreto

We made changes to the access point due to a change in the dashboard. If you select the three bars on the left side you will see various options. One of the options is to Export Archive. 

 

Screen Shot 2013-09-23 at 3.25.50 PM.png

Please use plain text.
Contributor
mknickles
Posts: 25
Registered: ‎04-09-2014

Re: How to export to STL

09-16-2014 08:17 AM in reply to: garin

Obviously Fusion360 has changed a great deal since this thread was started but I still don't see how to export multiple COMPONENTS to a single STL file.

 

I've arranged 4-5 different components into one design (a subset of many other components on the screen) and assumed I could select them and right-click then export as STL.  Not an option.  I tried creating a SELECTION SET but this doesn't have a right-click, export option either...    So, I tried creating a "RIGID GROUP" but when I do this it "explodes" my components back into the disorganzied mess they were before I used MOVE, POINT-TO-POINT, SNAP-TO to put them where I wanted them...

 

How do I group a set of components so I can export them as a single STL?

Please use plain text.