Discussion Groups

Simulation Moldflow Insight

Reply
Contributor
21 Posts
2 Kudos
Registered: ‎01-19-2010

How to renumber the element and node number in Synergy 2013

849 Views, 6 Replies
07-05-2012 01:03 AM

 

Does anyone know how to renumber the element and node number in Synergy 2013 ?

Up to Synergy 2012, "Global Merge" function did it but it seems that in Synergy 2013 only the node number can be done.

 

I want to know why the specification was changed in Synergy 2013, or does anyone know the another solution?

 

(Old reference: http://forums.autodesk.com/t5/Autodesk-Simulation-Moldflow/Solver-Warning-201434/m-p/3335727/highlig...)

 

Best Regards,

Shige

Valued Contributor
72 Posts
18 Kudos
Registered: ‎06-18-2010

Re: How to renumber the element and node number in Synergy 2013

07-05-2012 06:37 AM in reply to: fukushige

This trouble occured several years ago.

But did you installed the Service Pack 1 ?

 

http://forums.autodesk.com/t5/Autodesk-Simulation-Moldflow/Moldflow-2013-Service-Packs-and-Language-...

"Maybe Moldflow does not work properly, but the real world neither."
Employee
120 Posts
7 Kudos
Registered: ‎04-28-2009

Re: How to renumber the element and node number in Synergy 2013

07-06-2012 02:58 AM in reply to: fukushige

In 2013, you can do a global merge, and set a negative number. This will do only a renumbering of nodes and elements, and not try to merge anything.This a new feature.

 

I tested on a simple midplane model, and it renumbered nodes and elements.

 

 

Contributor
21 Posts
2 Kudos
Registered: ‎01-19-2010

Re: How to renumber the element and node number in Synergy 2013

07-08-2012 04:05 PM in reply to: yannick.moret

Hi, yannick-san

 

Thank you for the information.

According to the above information I tried it with mid, dd, 3d respectively but all did not work for element numbers.

I used Synergy 2013 FCS. Which version of Synergy have you tried?  "SP1"?

Employee
120 Posts
7 Kudos
Registered: ‎04-28-2009

Re: How to renumber the element and node number in Synergy 2013

07-09-2012 12:06 AM in reply to: fukushige

I used SP1 but as far as I know, we didn't made any changes there.

 

I created a simple midplane plate in synergy, meshed it, remove elements T1 to T3, used the global merge with a negative value in the merge tolerance field, and checked if I can find elements T1, T2 T3.

 

If you still have issues, please raise it through support.

Contributor
21 Posts
2 Kudos
Registered: ‎01-19-2010

Re: How to renumber the element and node number in Synergy 2013

07-09-2012 03:05 AM in reply to: fukushige

Hi, Yannick-san

 

Thank you for your quick response and information of process.

In accordance with your process, I could renumber the element number, too.

Thank you.

But it seems that we need to delete any element to do it.

Before Synergy 2012, deleting any element was NOT needed.

Without deleting element, is there any other way to renumber the element number?

If not, we hope to fix in the next version up.

 

Best Regards,

Contributor
21 Posts
2 Kudos
Registered: ‎01-19-2010

Re: How to renumber the element and node number in Synergy 2013

07-25-2012 11:38 PM in reply to: fukushige

Hi,

 

I was misunderstanding.

By global merging with negative value, I could renumber it.

Thanks.