Discussion Groups

Simulation Moldflow Insight

Reply
Active Member
ucornes
Posts: 6
Registered: ‎08-28-2013
Accepted Solution

Coverge problem COOL (FEM)

291 Views, 3 Replies
08-30-2013 05:48 AM

I am trying to make a COOL (FEM) analysis in a project in which I have already made a Fill + Pack + Warp analysis. I have configured the cooling system and the mold block.

But when I launch the 3D mold mesh, it stucks and does not converge. I have read the log and it says this:

 

Copyright Autodesk, Inc. All rights reserved.
(C)2009 2010 2011 2012 2013 
Portions of this software are covered by U.S. Patent Numbers 5,287,408 and 6,096,088.


Version: ami2014-cerium_compile_windows-x64  (Build 13213-374)
         64-bit build

   *****
 
Mesh with the following settings:    
  External mold surface edge length:                         0.0000 mm
  Internal mold surface edge length:                         0.0000 mm
  Target number of nodes on circumferences of cylinders:    12

Generating mold surface mesh
    Percent  20 done ....
    Percent  40 done ....
Analysis aborted by user ...

 

I put the edge lengths to 30 and 12 mm, but in the log file they seem to be zero values and I worry if this could be the problem. I have tried several times with different values, restarted MF... but in vane.

 

Could this be the reason for the non convergence?

 

Thanx!

Please use plain text.
Active Member
ucornes
Posts: 6
Registered: ‎08-28-2013

Re: Coverge problem COOL (FEM)

08-30-2013 05:56 AM in reply to: ucornes

All right, I restarted my computer and now the meshing goes on! Perhaps this can be a bug in MF14??

Please use plain text.
Product Support
nordhb
Posts: 480
Registered: ‎03-23-2009

Re: Coverge problem COOL (FEM)

08-30-2013 06:10 AM in reply to: ucornes

Hi,

this is proabaly related to a non-English operating system that uses a comma as the decimal separator.

Please, update to:
Autodesk Simulation Moldflow Synergy 2014 Service Pack 2
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=22088767&linkID=13030538

Autodesk Simulation Moldflow Insight 2014 Service Pack 2 (Solvers)
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=22088614&linkID=13030538

To service pack 2, the 'Create Mold Block' function works as expected, when applied to a freshly meshed,
imported CAD model on a non-English operating system that uses a comma as the decimal separator.


Or another workaround: Change your locale to En-US.

Hope this helps.

Regars,

Berndt



Berndt Nordh
Please use plain text.
Active Member
ucornes
Posts: 6
Registered: ‎08-28-2013

Re: Coverge problem COOL (FEM)

09-01-2013 11:30 PM in reply to: nordhb

I sometimes noticed a extrange behaviour when introducing comas, yes... Thank you!!

Please use plain text.