Discussion Groups

Simulation CFD

Reply
Active Member
martin.lorenz
Posts: 6
Registered: ‎02-07-2012
Accepted Solution

CFD 2013 Geometry update Problem

1067 Views, 11 Replies
04-26-2012 12:28 AM

Hello,

 

i am using CFD 2013 for thermal simulations and get a problem i can't fix.

 

My workflow:

 

Setting up a simulation with a parasolid file and configuring all parameters was not a problem.

But then the mesher occurs an invalid point for meshing in the geometry. I fixed this using a CAD program. After that i updatet the CAD in the simulation.

 

When i want to run the simulation again the following error occurs:

 

"The simulation cannot run because the design geometry is being updated."

 

It is also not more possible to update the geometry again. I have to set up a complete new simulation.

 

So, do you know a solution for this?

 

with kindly regards

 

Martin

Please use plain text.
Active Member
martin.lorenz
Posts: 6
Registered: ‎02-07-2012

Re: CFD 2013 Geometry update Problem

05-07-2012 11:23 PM in reply to: martin.lorenz

Got a little update to this Problem.

 

After i tried to update the geometry in an exisiting Design (it was solved bevore) i recieved the folling error window.

 

Closing CFD and restarting the program bring me back to the satndart problem, were the icon from the designstudy shows an update symbol that won't finish.

 

Every time this happens, the design study must be set up complete new.

 

How to solve this?

 

 

CFD2013.jpg

Please use plain text.
Member
Michael.Koch
Posts: 3
Registered: ‎08-17-2011

Re: CFD 2013 Geometry update Problem

05-08-2012 02:26 AM in reply to: martin.lorenz

Hi,

 

I have a similar problem. I can’t update a design while it is active in CFD.

 

When I try to update an active design from CAD with new geometry the Design Study Manager tells me, that it is locked. Other designs of that design study are accessible.

 

This issue is new to me and came with CFD 2013.

 

My workaround is to activate another design which is locked then. But the design I’m interested in gets free. Another way is to close CFD.

 

Is there a solution for this?

 

Chris

Please use plain text.
Active Member
martin.lorenz
Posts: 6
Registered: ‎02-07-2012

Re: CFD 2013 Geometry update Problem

05-08-2012 06:36 AM in reply to: Michael.Koch

I'm wondering more and more. Switching between Design Sudies causes the Program to show more and more different CMD Windows. Trying to close this ends in an closing Program. Otherwise i can wait a long time where only the CMD window becomes updated.

 

Actually there where 2 Design Studies marked as active. So now I have to delete them instead of changing the geometry.

 

All this occurs since CFD 2013.

Please use plain text.
Product Support
Royce_adsk
Posts: 632
Registered: ‎08-24-2011

Re: CFD 2013 Geometry update Problem

05-22-2012 12:17 PM in reply to: martin.lorenz

Martin,

 

Could you try upgrading your graphics driver? These are all graphic card errors you are seeing in the command window.

 

-Royce



Royce Abel
Please use plain text.
Active Member
martin.lorenz
Posts: 6
Registered: ‎02-07-2012

Re: CFD 2013 Geometry update Problem

05-29-2012 11:54 PM in reply to: Royce_adsk

Hello Royce,

 

i talked to our admin an told him your suggestion. he installed the newest driver and until now the cmd window wasn't shown again.

 

Martin

Please use plain text.
Active Member
martin.lorenz
Posts: 6
Registered: ‎02-07-2012

Re: CFD 2013 Geometry update Problem

05-30-2012 12:35 AM in reply to: martin.lorenz

Here is a screenshot to my first problem.

 

this occurs after the following steps

   -starting simulation and recieving error message from the mesher

   -fixing problems in a CAD program

   -updating geometry

 

after the update, when i try to start thte solve process this error is shown.

the only way to solve this, is to delete the Designstudy und set up a new one.

Please use plain text.
Product Support
Royce_adsk
Posts: 632
Registered: ‎08-24-2011

Re: CFD 2013 Geometry update Problem

06-05-2012 11:06 AM in reply to: martin.lorenz

Before you update your geometry next time could you try to close and reopen your design study?

 

-Royce



Royce Abel
Please use plain text.
New Member
DEMA38
Posts: 1
Registered: ‎01-27-2012

Re: CFD 2013 Geometry update Problem

07-12-2012 03:54 AM in reply to: martin.lorenz

I have exactly the same problem ... did you solve it ?

Please use plain text.
Contributor
samwicks
Posts: 23
Registered: ‎08-31-2011

Re: CFD 2013 Geometry update Problem

01-21-2013 08:10 AM in reply to: DEMA38

DEMA38,

 

I encountered this problem earlier today. I've got a quick and dirty fix for it:

Re export into CFD as a new study & copy your old definitions across.

(You will have to remesh)

 

Step by step:

  • From your geometry in CAD, launch CFD, & create a new design study. Perform any geometry changes as before (it works with edge merge, I haven't tested other geometry changes)
  • Save & close the new design study.

 

In windows explorer:

  • Navigate to the old design study
  • Copy the following files from the old design study into their respective places in the new design study (replace <Design Study> with your design study names, rename the copy so it matches the new design study name):

            <Design Study 1>\<Design Study 1>.bld

            <Design Study 1>\Design 1\Scenario 1\Scenario 1.cfdsc

 

  • Open the <Design Study>.cfdst in the new design study

Your materials, groups, BCs, mesh settings etc will be transferred to the new design study and can run!

 

As I said, quick and dirty.

 

Hope that helps

 

Please use plain text.