Discussion Groups

Robot Structural Analysis

Reply
Valued Contributor
Jorgew09
Posts: 52
Registered: ‎01-11-2012
Accepted Solution

SLS combination

1150 Views, 22 Replies
02-03-2012 02:21 AM

When I'm trying to calculate required reinforcement for slabs, as well as beams. I get the folowing error: "Required types are not ascribed to SLS combinations. Calculations may be incorrect."

 

Whats wrong? 

Please use plain text.
Product Support
Artur.Kosakowski
Posts: 4,964
Registered: ‎12-17-2010

Re: SLS combination

02-03-2012 02:27 AM in reply to: Jorgew09

Please check http://forums.autodesk.com/t5/Autodesk-Robot-Structural/sizing-slab/m-p/3280315/highlight/true#M2093

 

Focus on the massage 8 in particular.

 

Hope this helps.

 

If you find your post answered press the Accept as Solution button please. This will help other users to find solutions much faster. Thank you.



Artur Kosakowski
Please use plain text.
Valued Contributor
Jorgew09
Posts: 52
Registered: ‎01-11-2012

Re: SLS combination

02-03-2012 04:38 AM in reply to: Artur.Kosakowski

Still can't find whats wrong.

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 5,305
Registered: ‎04-26-2010

Re: SLS combination

02-03-2012 04:54 AM in reply to: Jorgew09

* Required types are not ascribed to SLS combinations

 

 

Please make sure that creating combinations you assigned the appropriate type as required by the RC design code you selected (see the attached picture).

 

slscomb.jpg

 

For emaxple : for EC code for SLS check you have to create \ use SLS:QPR combinations



Rafal Gaweda
Please use plain text.
Valued Contributor
TorgrimO
Posts: 61
Registered: ‎02-13-2013

Re: SLS combination

09-02-2014 03:31 AM in reply to: Rafal.Gaweda

I'd like to ask a question about this: If i choose SLS instead of SLS:QPR, what would the difference be in the result for a concrete slab and why? (Using eurocode with norwegian NA).

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 5,305
Registered: ‎04-26-2010

Re: SLS combination

09-02-2014 03:50 AM in reply to: TorgrimO

Live Loads factor are different in combination definitions

 

qprfac.jpg



Rafal Gaweda
Please use plain text.
Valued Contributor
TorgrimO
Posts: 61
Registered: ‎02-13-2013

Re: SLS combination

09-02-2014 03:52 AM in reply to: Rafal.Gaweda

But if I define all the factors myself in the load combination table it won't matter which one i choose? Theoretically I can call it ULS? 

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 5,305
Registered: ‎04-26-2010

Re: SLS combination

09-02-2014 03:56 AM in reply to: TorgrimO
and then program assumes them as QPR for SLS check


Rafal Gaweda
Please use plain text.
Contributor
matthew-spink
Posts: 13
Registered: ‎07-31-2014

Re: SLS combination

09-08-2014 03:00 AM in reply to: Rafal.Gaweda

Hi I'm having the same error message but I'm designing to British Standards rather than Eurocode so I don't have the option to set the combination to SLS:QPR (and presumably I'm not meant to). I'm using manual combinations. Does anyone have any other ideas as to what could be the cause of the error message?

See attached pictures.

 

Thanks

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 5,305
Registered: ‎04-26-2010

Re: SLS combination

09-08-2014 03:09 AM in reply to: matthew-spink
Are you sure you set BS not BS EN code for RC design?
Send us the file


Rafal Gaweda
Please use plain text.