Discussion Groups

Robot Structural Analysis

Reply
Active Contributor
ziegler123
Posts: 26
Registered: ‎02-17-2013
Accepted Solution

Shell problem - opening

769 Views, 16 Replies
02-18-2013 04:23 AM

Hello.

 

I'm fairly new to ROBOT SA and I would like to model a structure that's really similar to the attached image, only that I would like to model it as a shell and not as a solid! But the only problem that i've encountered so far is creating the opening in the shell model. I've tried to do an object combination but i honestly can't get it working with shells!

 

I've tried to do with solids but the model gets a llittle heavy, so therefore i would like to avoid that.

 

Any ideas? 

 

Thank you!

Please use plain text.
Active Contributor
ziegler123
Posts: 26
Registered: ‎02-17-2013

Re: Shell problem - opening

02-19-2013 03:05 AM in reply to: ziegler123

so.. any ideas?

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 5,575
Registered: ‎04-26-2010

Re: Shell problem - opening

02-19-2013 03:17 AM in reply to: ziegler123

It can be done but unfortunatelly it is not painless.

I will try to show you how to do it tomorrow.



Rafal Gaweda
Please use plain text.
Active Contributor
ziegler123
Posts: 26
Registered: ‎02-17-2013

Re: Shell problem - opening

02-19-2013 03:21 AM in reply to: Rafal.Gaweda

Thank you so much! I will be expecting your response tomorrow then.

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 5,575
Registered: ‎04-26-2010

Re: Shell problem - opening

02-21-2013 04:48 AM in reply to: ziegler123

Example with 2 cylinders

 

2cyl.jpg



Rafal Gaweda
Please use plain text.
Active Contributor
ziegler123
Posts: 26
Registered: ‎02-17-2013

Re: Shell problem - opening

02-21-2013 09:59 AM in reply to: Rafal.Gaweda

Yes, that's it! I did try to do a boolean operation but never expected that you had to turn off the Solid Modeler! Thank you so much!

Please use plain text.
Contributor
susi33
Posts: 11
Registered: ‎03-27-2014

Re: Shell problem - opening

03-27-2014 09:13 AM in reply to: Rafal.Gaweda
I tried as you shown in this instruction, but this didn't work. After object combinations my cylinder looks like deformed and when i press button to create mesh, hole dissappears. I have no idea what is wrong.
Please use plain text.
Contributor
susi33
Posts: 11
Registered: ‎03-27-2014

Re: Shell problem - opening

03-27-2014 09:58 AM in reply to: Rafal.Gaweda

And this is image like it looks like after meshing

Please use plain text.
Product Support
Artur.Kosakowski
Posts: 5,105
Registered: ‎12-17-2010

Re: Shell problem - opening

03-28-2014 04:09 AM in reply to: susi33

As there is no surface elements generated inside the 'circle' it means you actually have got the opening there. You can see that after switching off the display of the panel interior as on the picture attached by Rafał (the last object on the right hand side).

 

If you find your post answered press the Accept as Solution button please. This will help other users to find solutions much faster. Thank you.



Artur Kosakowski
Please use plain text.
Contributor
susi33
Posts: 11
Registered: ‎03-27-2014

Re: Shell problem - opening

03-28-2014 05:32 AM in reply to: Artur.Kosakowski

Ok, but there is problem when i want to aplly a load. It seems like load is applied to this "hole".  Please look at my image. I modeled another panel to compare proper opnening with load with my cylinder opening.

Please use plain text.