Robot Structural Analysis

Reply
Active Contributor
85778RSAPRO_2012_0F
Posts: 37
Registered: ‎02-26-2013

RC Wall

134 Views, 3 Replies
02-26-2014 02:00 AM

Hi

 

Why can I not calculate required reinforcement for RC walls. I got the attached message.

 

Can you help me with this.

 

Thanks

Waleed Khalid
Please use plain text.
Product Support
Artur.Kosakowski
Posts: 5,111
Registered: ‎12-17-2010

Re: RC Wall

02-26-2014 03:11 AM in reply to: 85778RSAPRO_2012_0F

You have to set the code as

 

NF EN3.PNG

 

If you find your post answered press the Accept as Solution button please. This will help other users to find solutions much faster. Thank you.



Artur Kosakowski
Please use plain text.
Active Contributor
85778RSAPRO_2012_0F
Posts: 37
Registered: ‎02-26-2013

Re: RC Wall

02-26-2014 03:56 AM in reply to: Artur.Kosakowski

I got another message. Why openings are not taken into account? What that's mean for reniforcemnt?

 

See attached screenshot

Waleed Khalid
Please use plain text.
Product Support
Artur.Kosakowski
Posts: 5,111
Registered: ‎12-17-2010

Re: RC Wall

02-27-2014 01:49 AM in reply to: 85778RSAPRO_2012_0F

The opening is too large for the used calculation method (its presence cannot be ignored). You can set the object type of this panel as the floor (see the attached picture) and then calculate required reinforcement and provided one in the RC Slab Reinforcement module instead.

 

If you find your post answered press the Accept as Solution button please. This will help other users to find solutions much faster. Thank you.

 

 



Artur Kosakowski
Please use plain text.