Discussion Groups

Robot Structural Analysis

Reply
New Member
M.J.A.Wiersema
Posts: 2
Registered: ‎09-26-2012

Prinout Composition doesn't work properly every time

270 Views, 4 Replies
09-26-2012 05:44 AM

Dear Autodesk,

 

I've been working with Autodesk Robot Structural Analysis for over a year. I'm having al lot of difficulty making a proper printout. For instance, pictures are not always the proper size. Taking a picture and printing it sometimes results in different sizes. To show you what I mean, I've attached two files of the same construction to this message. This is very annoying! Is there a way to avoid this?

 

I've worked with Scia Engineer from Nemetschek as well, and this product has a much more powerful and better working printout compositor. It gives the user the ability to change pictures. For instance, a picture with bending moments is easily changed with just a few clicks. Maybe you guys should check it out and make the printout compositor as strong as the one made by Scia Engineer.

 

I also have problems using the Load Case Code Combinations. When I push the button for the Editor of code combinations regulations and I open a another file ( I want tot use another Consequence Class in my Eurocode calculation ) with different gamma-factors and save it, Robot uses the old file instead after I let Robot generate the combinations!!! When I open the Editor again the old file is in use!!! This is very annaying as well. What am I doing wrong? What is the proper way to do this?

 

With kind regards,

 

M.J.A. Wiersema,

structural engineer

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 5,595
Registered: ‎04-26-2010

Re: Prinout Composition doesn't work properly every time

09-28-2012 03:18 AM in reply to: M.J.A.Wiersema
 

I've been working with Autodesk Robot Structural Analysis for over a year. I'm having al lot of difficulty making a proper printout. For instance, pictures are not always the proper size. Taking a picture and printing it sometimes results in different sizes. To show you what I mean, I've attached two files of the same construction to this message. This is very annoying! Is there a way to avoid this?

 

Take a look at attached movie, ovserve graphical window size = ratio of height \ length

 

http://screencast.com/t/lkgzGjXne

 



Rafal Gaweda
Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 5,595
Registered: ‎04-26-2010

Re: Prinout Composition doesn't work properly every time

09-28-2012 03:25 AM in reply to: M.J.A.Wiersema
It gives the user the ability to change pictures

 

Take a look here, example:  http://screencast.com/t/8QXz8SLReQES
The same you can do with tables


Rafal Gaweda
Please use plain text.
New Member
M.J.A.Wiersema
Posts: 2
Registered: ‎09-26-2012

Re: Prinout Composition doesn't work properly every time

09-28-2012 03:49 AM in reply to: M.J.A.Wiersema

Thanks in a million! This is what I was looking for... Feeling a bit stupid right now!

 

My other question... What's the right way to open a new code in the Editor of code regulations?

 

Thanks!

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 5,595
Registered: ‎04-26-2010

Re: Prinout Composition doesn't work properly every time

09-28-2012 06:15 AM in reply to: M.J.A.Wiersema

! When I open the Editor again the old file is in use!!! 

 

There is such issue in Code COmbinations Editor - it does not save rgl file.

It is PLANNED to be corrected in SP3 dor 2013 version.

 

Workaround:

take the rgl file you want to change, copy it to folder like shown on the left side below (I suggest to change file name + code name to easily distiguish between codes in robot later on) then set it in job preferences - right hand side part below.

 

rgl.jpg



Rafal Gaweda
Please use plain text.