Discussion Groups

Robot Structural Analysis

Reply
Contributor
virajvoditel
Posts: 12
Registered: ‎12-13-2012
Accepted Solution

Getting the Robot extension for Revit

2125 Views, 5 Replies
12-29-2012 09:01 PM

Hello

 

I'm a student using Revit 2013. I want to conduct structural analysis of models in Robot Structural Analysis. Will I need Robot 2013 or will 2012 do the job?

 

Secondly, I can't find the "Export to Robot" button in my Analyse tab. So, I've been searching a lot for this extension on the web, but I couldn't find it anywhere. As a student, I can use this bidirectional assosciativity between Revit and Robot right? Or is this available to only paid customers?

 

Hoping for a quick response. I'm getting absolutely frustrated over this now.

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 5,604
Registered: ‎04-26-2010

Re: Getting the Robot extension for Revit

12-31-2012 12:00 AM in reply to: virajvoditel
 

I'm a student using Revit 2013. I want to conduct structural analysis of models in Robot Structural Analysis. Will I need Robot 2013 or will 2012 do the job?

 

It is better to use the same software version - RST2013 -> Robot 2013

 

Secondly, I can't find the "Export to Robot" button in my Analyse tab. So, I've been searching a lot for this extension on the web, but I couldn't find it anywhere. As a student, I can use this bidirectional assosciativity between Revit and Robot right? Or is this available to only paid customers?

 

 

analyze.jpg

 

Just log to subscription center and download it.

 

http://bimandbeam.typepad.com/bim_beam/2012/08/new-revit-extensions-for-autodesk-revit-2013-are-avai...



Rafal Gaweda
Please use plain text.
Contributor
virajvoditel
Posts: 12
Registered: ‎12-13-2012

Re: Getting the Robot extension for Revit

12-31-2012 08:25 AM in reply to: Rafal.Gaweda

Hi

 

Since I'm using a student version I don't have access to the Subscription Centre. I get the following message when I try to log in.

 

"Our records show that your product is not on subscription."

 

Consequently, it asks me for a Contract No. which I don't have. Is there no other way to download the extension other than through the Subscription Centre?

 

Thanks...

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 5,604
Registered: ‎04-26-2010

Re: Getting the Robot extension for Revit

01-02-2013 12:41 AM in reply to: virajvoditel

Please install Robot 2013. The link for RST will be installed toghether with Robot. In fct you do not need extension for that.



Rafal Gaweda
Please use plain text.
New Member
farzinrocks
Posts: 1
Registered: ‎01-21-2014

Re: Getting the Robot extension for Revit

01-22-2014 12:07 AM in reply to: Rafal.Gaweda
thank you for that. i've been searching for this
Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 5,604
Registered: ‎04-26-2010

Re: Getting the Robot extension for Revit

01-22-2014 01:16 AM in reply to: farzinrocks
Keep in mind : This is solution for Robot Revit 2013


Rafal Gaweda
Please use plain text.