Discussion Groups

Robot Structural Analysis

Reply
Valued Contributor
pevelor
Posts: 98
Registered: ‎12-12-2011
Accepted Solution

Generation of of Calculation Model - workflow

202 Views, 3 Replies
09-19-2012 10:57 PM

Hi

 

I am just curios to what the best workflow is regarding the generation of the calculation model.

 

Let say I do a initial calculation where I generate the calculation model.

- Later, I add some elements such as beams and panels. Do I now need to generate the calculation model again?

- At a later point again I add some loads. Do I now need to generate the calculation model again?

 

I have read the following post: http://forums.autodesk.com/t5/Autodesk-Robot-Structural/Generation-of-Computation-Model/m-p/3362625/...

 

Regarding workflow;

Let say I am satisfied with the mesh I have currently obtained for my panel. Is it any way I can keep this mesh even if I run generation of calculation model (freeze command for instance)?

 

In advance, thanks.

 

Regards

Peder

Please use plain text.
Valued Mentor
tony.ridley
Posts: 652
Registered: ‎09-07-2011

Re: Generation of of Calculation Model - workflow

09-20-2012 12:39 AM in reply to: pevelor

If you add beams or elements you need to re-generate the model.

If you add loads you need to regenerate the model (unless they are node loads)

As for meshing, when you are happy with the mesh select all panels and make sure mesh is frozen. 

 

Tony

Please use plain text.
Valued Contributor
pevelor
Posts: 98
Registered: ‎12-12-2011

Re: Generation of of Calculation Model - workflow

09-20-2012 12:42 AM in reply to: tony.ridley

Thanks Tony.

Much appreciated

Please use plain text.
Product Support
Rafal.Gaweda
Posts: 5,055
Registered: ‎04-26-2010

Re: Generation of of Calculation Model - workflow

09-20-2012 12:50 AM in reply to: pevelor

 (freeze command for instance)?

 

 

freeze.jpg

 



Rafal Gaweda
Please use plain text.