Discussion Groups

Robot Structural Analysis

Reply
Distinguished Contributor
110 Posts
5 Kudos
Registered: ‎04-15-2011
Accepted Solution

Error importing Six span beam from Robot

203 Views, 3 Replies
12-29-2011 06:06 PM

Dear support,

 

I am having problems importing beam with more than four spans from Robot to ASD.

 

I am running the printouts in Robot and then import them in ASD.

 

When I have an imported  beam with more than 4 spans I am having problems with total number and mass of the stirrups.

 

I believe that ASD is not summing up the stirrups that don't have a cross section.

 

As you can see attached, the total mass in the Robot's printout is the same of the Robot's notes but different from ASD.

 

What should I do? Is that a bug in the software? What I did to work around was to copy one section for the remaining spans ... another option is to split the beam ... but maybe there is a better way.

 

I am running Robot and Asd 2012 last versions ( I had just checked) on Windows Professional 64 bits.

 

 

Thanks

 

Gustavo

 

Product Support
317 Posts
32 Kudos
Registered: ‎12-13-2010

Re: Error importing Six span beam from Robot

12-30-2011 04:09 AM in reply to: gustavo.c.vasconcellos

To deeper analysis we need a rtd file to check.

Could you please try how it works with exporting the element not drawings only?

Look at attached video for instruction.



Jakub Brożonowicz
Distinguished Contributor
110 Posts
5 Kudos
Registered: ‎04-15-2011

Re: Error importing Six span beam from Robot

12-30-2011 12:12 PM in reply to: Jakub.Brozonowicz

Dear Jakub,

 

It works if I export only the element, see attached file. Therefore, what is your suggestion? Should I export all the elements as I had just did and change the way I have been working, or just export the drawings with more than 4 spans? I have the feeling that exporting all the elements takes much more time,

 

I tried to insert only the attached file in the the ASD file that contains all the other elements of the project and received the message *invalid* . What should I do to insert the generated file in another ASD file? It works if I export the element but doesn't work if I try to insert it.

 

 

Thanks

 

Gustavo

Distinguished Contributor
110 Posts
5 Kudos
Registered: ‎04-15-2011

Re: Error importing Six span beam from Robot

01-02-2012 10:12 AM in reply to: gustavo.c.vasconcellos

I am working around exporting the element instead of exporting the printouts.

Thanks

 

Gustavo