Revit Structure

Reply
Distinguished Contributor
awes
Posts: 129
Registered: ‎10-05-2011
Message 1 of 4 (336 Views)
Accepted Solution

Slab edge doesn't host rebars

336 Views, 3 Replies
10-27-2012 03:12 AM

Hi! I'm not able to put rebars into slab edges based on library slab edge profile (RVT 2013 at least FIN GER SWE language packs). Any clues? There's no option to tick 'host rebar' profile family, profile type is slab edge and material is structural concrete.

Hi. I'm not sure if this is your question, but any family that has the structural property enabled in the instance properties will be able to host rebars. So make sure you use a structural family to start a new one and enable structure to be able to host rebars.

 

Product Support
fernanda.firman
Posts: 162
Registered: ‎10-07-2011
Message 2 of 4 (315 Views)

Re: Slab edge doesn't host rebars

11-01-2012 12:56 PM in reply to: awes

 

I have no problem adding rebars into a slab edge.

Can you please describe how you are trying to place the rebars?

Can you add it in section view?

 



Fernanda Lima Firman
Technical Support Specialist
Customer Service & Support
Autodesk, Inc.

Revit Clinic


If this helped solve your issue - remember to 'accept as solution' to help others find answers.
Distinguished Contributor
awes
Posts: 129
Registered: ‎10-05-2011
Message 3 of 4 (300 Views)

Re: Slab edge doesn't host rebars

11-04-2012 01:49 AM in reply to: fernanda.firman

Dear Fernanda, my problem seems to be solved.
I'm now able to put rebars in slab edges based slab edges & profiles from structural project templates as well as slab edges based on profiles created by my own. 
I'm not able to recreate the a slab edge that cannot host a rebar and yes I can now see the the structural property rebar cover. In the first hand I wasn't able to add rebars in any views using different options and my guess is that the original problem was related to a wrong chosen profile family template. I'm although sure that I used a profile with structural properties, profile usage slab edge and structural material as structural concrete.

 

I have an additional question related to profiles for structural use. Is there a family parameter for hosting rebars or is it a bonus that comes with  structural material or type of usage? Many thanks for your answer in advance.

Valued Mentor
AJA14
Posts: 491
Registered: ‎11-01-2011
Message 4 of 4 (293 Views)

Re: Slab edge doesn't host rebars

11-04-2012 09:29 PM in reply to: awes

Hi. I'm not sure if this is your question, but any family that has the structural property enabled in the instance properties will be able to host rebars. So make sure you use a structural family to start a new one and enable structure to be able to host rebars.

 

Ali Al-Hammoud
Structural Design Engineer
MZ & Partners Engineering Consultancy
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.