Revit Structure

Reply
HFB
New Member
HFB
Posts: 2
Registered: ‎10-05-2012
Message 1 of 4 (190 Views)
Accepted Solution

Display settings of walls

190 Views, 3 Replies
10-18-2012 03:34 AM

Hi, I have a project that I modelling steel walls that are 7, 12, 14 and 16 mm thick. I want to be able to display the walls in certain views with two solid lines with 50mm distance and a hidden line in between (center of wall). This is the way the client is used to drawing the walls on certain drawings and I dont want to change the walls all to 50 mm walls and just have the name of the wall type to diffirent the thicknesses. I basically want the 3D model to be correct but be able to use the corse, medium, fine detail level to control how the walls are displaed on my views like I can do with my beams and columns. Is this possible for walls?

You want your 3D model to be correct. In my opion the best way is to create a detail component and lock it to the wall. 

Active Contributor
5kings
Posts: 37
Registered: ‎09-27-2012
Message 2 of 4 (182 Views)

Re: Display settings of walls

10-18-2012 09:38 AM in reply to: HFB

Maybe you can enable the analytical line in the wall. this is the core lie of the wall. Not sure if you can change the linetype to hidden tho. 

 

Regards, Jordi

HFB
New Member
HFB
Posts: 2
Registered: ‎10-05-2012
Message 3 of 4 (173 Views)

Re: Display settings of walls

10-18-2012 12:17 PM in reply to: HFB
One idea is to use a beam family that is only visible in the plan view and lock that to the walls. That way I can control the thickness in the plan view without changing the wall thickness. And my 3D model will be correct. But it would be nice if I could controll this for the walls.
Active Contributor
5kings
Posts: 37
Registered: ‎09-27-2012
Message 4 of 4 (159 Views)

Re: Display settings of walls

10-19-2012 08:04 AM in reply to: HFB

You want your 3D model to be correct. In my opion the best way is to create a detail component and lock it to the wall. 

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.