Revit MEP

Reply
New Member
deandre87
Posts: 1
Registered: ‎09-19-2012
Message 1 of 3 (189 Views)

Wrong linetype showing up

189 Views, 2 Replies
10-05-2012 02:08 PM

I can not get the correct linetype to show up on my domestic hot water return (DHWR) piping.  My filters are set and show the correct linetype but in the views, it is showing up like dom. hot water (DHW).  The system classification is DHW but system type and name is DHWR.  I'm sure it's an easy fix but can't figure it out.  Thanks.

Valued Contributor
TonyVav
Posts: 65
Registered: ‎11-13-2006
Message 2 of 3 (175 Views)

Re: Wrong linetype showing up

10-07-2012 02:52 PM in reply to: deandre87

Did you try moving the DHWR filter up or down in relation to DHW. Also is the DHWR connected to DHW. If so try putting a reducer or connecter betweeen the two.

Valued Mentor
julianjameson8403
Posts: 458
Registered: ‎06-16-2010
Message 3 of 3 (162 Views)

Re: Wrong linetype showing up

10-08-2012 03:02 AM in reply to: TonyVav

Can you not change DHW to DHWF seeing as you have DHWR piping?

When creating filters you have to be careful when creating the rules to make them as unique as possible otherwise you run into this type of problem.

As TonyVAV says - order of the filters matters too as Revit appears to work down the list, top to bottom. Also be aware that the Type Comment for pipe systems does not work in filters - rather annoyingly

If my reply answers your query, please use the Accept as Solution.
Please give Kudos as appropriate to enhance the value of these forums.

Thank you!
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.