Revit MEP

Reply
Member
jeborowski
Posts: 3
Registered: ‎11-12-2012
Message 1 of 3 (330 Views)

Wire Size @ Panel Schedules - voltage drop

330 Views, 2 Replies
09-10-2013 08:20 AM

I am wondering whether there is a way to have some branch circuits in a panel schedule with auto wire sizing and others within the same schedule manual input (for the purpose of increased size due to voltage drop).

 

Is this possible or does the entire wire size column receive the parameter specified at the header?

 

Thanks!

Janet

*Expert Elite*
abulla
Posts: 352
Registered: ‎10-14-2008
Message 2 of 3 (326 Views)

Re: Wire Size @ Panel Schedules - voltage drop

09-10-2013 08:38 AM in reply to: jeborowski
I don't believe you can have a single column read different parameters.

Our engineers still don't trust the wire sizing in Revit, so we just hide the wire size column and put a conduit & wire sizing schedule on one of the sheets. Maybe one day.
New Member
chris
Posts: 1
Registered: ‎10-11-2012
Message 3 of 3 (254 Views)

Re: Wire Size @ Panel Schedules - voltage drop

09-28-2013 05:01 AM in reply to: abulla
Same for us. Many of the wire size, circuiting, and wiring features in revit electrical simply are not ready for "prime time" yet. This is one of them IMO.
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.