Revit MEP

Reply
Valued Mentor
gh_ar
Posts: 340
Registered: ‎08-05-2012
Message 1 of 4 (138 Views)

Unit Conversion

138 Views, 3 Replies
12-07-2013 11:11 AM

 

hi

 

We are in metric units.

 


I family got to download The unit is inches.

 

 Is there any way all units will convert inches to metric.


Manually takes a long time.

 

Units.jpg

 

*Expert Elite*
Alfredo_Medina
Posts: 2,822
Registered: ‎06-11-2009
Message 2 of 4 (114 Views)

Re: Unit Conversion

12-08-2013 08:57 AM in reply to: gh_ar

Well, in that dialog box, set the discipline to "Common" and change the Length parameter to a metric unit.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Planta1 Revit Online Consulting | info@planta1.com | my Twitter | The Planta1 Blog
Valued Mentor
gh_ar
Posts: 340
Registered: ‎08-05-2012
Message 3 of 4 (110 Views)

Re: Unit Conversion

12-08-2013 09:54 AM in reply to: Alfredo_Medina

 

Hi


I guess I do not understand.

 

If I change the units to meters ,Just same changes.

 

I want all units to metric changes, simultaneously, Like, area, volume, size pipe ...

????

 

*Expert Elite*
Alfredo_Medina
Posts: 2,822
Registered: ‎06-11-2009
Message 4 of 4 (103 Views)

Re: Unit Conversion

12-08-2013 11:38 AM in reply to: gh_ar

Oh, no, that's not going to happen like that. Because each set of units has choices, preferences. Such as centimeters, milimeters, meters, etc.... How could Revit "know" all your preferences for each type of unit?

 

Or, simply use a metric template to start your projects.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Planta1 Revit Online Consulting | info@planta1.com | my Twitter | The Planta1 Blog
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.