Revit MEP

Reply
New Member
Candy5l
Posts: 1
Registered: ‎04-30-2012
Message 1 of 4 (267 Views)

To Live Link Arch Revit Model or NOT

267 Views, 3 Replies
04-30-2012 09:05 AM

 

I am wondering if I could get opinions on the subject of Live Linking Architecturals or to NOT Live Link for MEP.   I find that there are more negative reasons than positives ones so we have been detaching, purging and auditing and reloading arch model at scheduled times in order to allow time for MEP to address their work and allow arch to play around with scenerios without impacting MEP.  Perhaps things have changed for Revit MEP 2013?

Valued Mentor
dennis
Posts: 708
Registered: ‎07-29-2005
Message 2 of 4 (263 Views)

Re: To Live Link Arch Revit Model or NOT

04-30-2012 09:46 AM in reply to: Candy5l

In my opinion, continue the way you are working.  I much prefer to just link in arch and structural.  Once the project is done, the architect can bind them all together if they want.

Distinguished Mentor
asommer
Posts: 769
Registered: ‎08-10-2009
Message 3 of 4 (252 Views)

Re: To Live Link Arch Revit Model or NOT

04-30-2012 10:59 AM in reply to: Candy5l

DETATCH, Purge, Audit, Reload - Why the Detatch?  That would un-host all face hosted families, won't it?  When I get a new Arch model, I save it as with a date on the end and Purge.  I then open up the MEP central, Manage tab, select the old Arch file, hit "RELOAD FROM" , and select the new model.  Then you won't have to re-host everything.

 

The "Live Link" confused me...

 

Is the issue that the file is slow?

Valued Mentor
julianjameson8403
Posts: 458
Registered: ‎06-16-2010
Message 4 of 4 (228 Views)

Re: To Live Link Arch Revit Model or NOT

05-02-2012 06:58 AM in reply to: asommer

Detach the Arch Model from the Arch Central file as any changes you make to the link can be passed back to the Arch Central file due to increased ability to access linked files.

This shouldn't affect hosting providing the Architect doesn't delete and remodel elements. Provided the elements remain in the project and are swapped around then the ID links in the database should remain.

If my reply answers your query, please use the Accept as Solution.
Please give Kudos as appropriate to enhance the value of these forums.

Thank you!
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.