Revit MEP

Reply
Contributor
tbrown6608
Posts: 19
Registered: ‎03-07-2012
Message 1 of 3 (532 Views)
Accepted Solution

Text formula

532 Views, 2 Replies
06-14-2012 01:54 PM

I have been trying to get this to work:

 

if(Offset = "Left", 1'-0", if(Offset = "Right", 3'-0", if(Offset = "Center", 2'-0", 2'-0")))

 

Offset is a text parameter, I am apply this formula to a length parameter. Revit tells me "Improper use of boolean expression" I have also tried using commas instead of equals signs and when I do that Revit tells me "Bad IF-statement format. It should be IF(<boolean>, <result-if-true>, <result-if-false>)." Can someone please tell me what I am doing wrong?

You're not doing anything wrong - Revit does not understand or permit a Text parameter to be used in a conditional statement. There is A LOT of improvement needed with the formulas. I would be happy to help you find workarounds if you wish! I've had to do so many times myself...

*Expert Elite*
CADastrophe
Posts: 3,343
Registered: ‎08-28-2009
Message 2 of 3 (528 Views)

Re: Text formula

06-14-2012 02:09 PM in reply to: tbrown6608

You're not doing anything wrong - Revit does not understand or permit a Text parameter to be used in a conditional statement. There is A LOT of improvement needed with the formulas. I would be happy to help you find workarounds if you wish! I've had to do so many times myself...

Corey D.                                                                                                                  ADSK_Logo_EE_2013.png    AutoCAD 2014 User  Revit 2014 User
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
⁞|⁞ Please use Mark Solutions!.Accept as Solution and Give Kudos!Give Kudos as appropriate to further enhance these forums. Thank you!
Contributor
tbrown6608
Posts: 19
Registered: ‎03-07-2012
Message 3 of 3 (526 Views)

Re: Text formula

06-14-2012 02:14 PM in reply to: CADastrophe

Thank you. I will be able to figure out a work around for this it will just require a few more parameters to do what I need to do.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.