Revit MEP

Reply
Valued Contributor
EddieFromDC
Posts: 64
Registered: ‎07-21-2009
Message 1 of 5 (265 Views)

room names...space tag or room tags?

265 Views, 4 Replies
03-20-2013 06:01 AM

Hello,

 

For now the only reason why we use spaces are for room names.

 

What is best method for room names? Spaces then space naming utility or room tags.

 

If architect changes/deletes a room. I notice my model's space tags will update. (But in

some cases the spaces are all over the place and unnamed).

 

As for room tags, some room tags don't update. They end up wth "?". I have to erase all

room tags then "tag all" again.

 

So whats the best way method for room names?

*Expert Elite*
CADastrophe
Posts: 3,282
Registered: ‎08-28-2009
Message 2 of 5 (254 Views)

Re: room names...space tag or room tags?

03-20-2013 06:30 AM in reply to: EddieFromDC

I would suggest using Room Tags and tagging the Rooms through the architectural model. If the architect changes or moves Rooms around, you'll get that "?" if the Tag is now located outside of the Room that it's referring to. If you select it, a line should appear indicating which Room it's associated with. Spaces will not automatically move to accommodate the moved Rooms, which can lead to a messy situation if there are significant special revisions.

 

You should also get a message upon opening that some Room Tags are outside of their Rooms, if the architect has changed any.

Corey D.                                                                                                                  ADSK_Logo_EE_2013.png    AutoCAD 2014 User  Revit 2014 User
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
⁞|⁞ Please use Mark Solutions!.Accept as Solution and Give Kudos!Give Kudos as appropriate to further enhance these forums. Thank you!
Valued Contributor
EddieFromDC
Posts: 64
Registered: ‎07-21-2009
Message 3 of 5 (250 Views)

Re: room names...space tag or room tags?

03-20-2013 07:01 AM in reply to: CADastrophe

Corey,

 

Thank you!...One more question. If arch just change the room name in his/her model.

will it update my room tag or  leave it as a "?". 

*Expert Elite*
CADastrophe
Posts: 3,282
Registered: ‎08-28-2009
Message 4 of 5 (248 Views)

Re: room names...space tag or room tags?

03-20-2013 07:05 AM in reply to: EddieFromDC

If you have directly tagged the architect's Room through the Linked Model, then yes, your Room Tag will display the correct and updated information. It's pulling the info straight from their model.

Corey D.                                                                                                                  ADSK_Logo_EE_2013.png    AutoCAD 2014 User  Revit 2014 User
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
⁞|⁞ Please use Mark Solutions!.Accept as Solution and Give Kudos!Give Kudos as appropriate to further enhance these forums. Thank you!
Valued Contributor
EddieFromDC
Posts: 64
Registered: ‎07-21-2009
Message 5 of 5 (243 Views)

Re: room names...space tag or room tags?

03-20-2013 07:14 AM in reply to: CADastrophe

Thank you again...Thats good to know. Cause everytime we see a "?", we select all instances of the

room tag for that view & erase all and just "tag all" again. The problem we that is that some users

move room tags around if it clusters/obscure other text and work....Thank you again.

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.