Revit MEP

Reply
Member
Pingtrix
Posts: 5
Registered: ‎07-16-2007
Message 1 of 7 (2,163 Views)

No auto-route solution was found

2163 Views, 6 Replies
07-16-2007 12:07 PM
Hi there,
I just learned Revit MEP 2008 and I am playing around with a file that my coworker sent it. I am trying to build the air supply system and there is always a message about "no auto-route solution was found". Furthermore, I can't even automatically connect the ducts. It said on the error message "The solution is failing due to either that no default fitting type is set or the default fitting is not found". I already loaded the necessary family files.
Could someone please tell me what went wrong with this?

Thank you so much
New Member
BradMEP
Posts: 1
Registered: ‎07-20-2007
Message 2 of 7 (2,163 Views)

Re: No auto-route solution was found

07-20-2007 05:30 AM in reply to: Pingtrix
This is a very frustrating issue, I have found that the issue is the elevation of the duct being added is causing the problem.

REVIT also forces an elbow to be attached to a diffuser by default which also screws up the auto route.
Distinguished Contributor
jayspot
Posts: 184
Registered: ‎01-05-2006
Message 3 of 7 (2,163 Views)

Re: No auto-route solution was found

07-20-2007 06:16 AM in reply to: Pingtrix
Try this. Click on "Duct" in the tool bar, select the type of duct you want to use (i.e. Rectangular Duct: Galvanized), then click on the "Properties" button. In the Element properties dialog box, click "Edit/New.." Make sure you have a Value for each Parameter. If any of the values are set to None, that could be your problem. Just make sure each parameter has the correct value.
Member
Pingtrix
Posts: 5
Registered: ‎07-16-2007
Message 4 of 7 (2,163 Views)

Re: No auto-route solution was found

07-20-2007 09:26 AM in reply to: Pingtrix
Thank you so much.
I did figure it out.
Valued Contributor
aschrader
Posts: 73
Registered: ‎05-21-2007
Message 5 of 7 (2,163 Views)

Re: No auto-route solution was found

07-25-2007 07:20 AM in reply to: Pingtrix
Jayspot,

When I look at my types of duct available I only have miter and radius elbows. Are you saying that I should be able to choose the kind of duct. I am having issues with ducts so I am now thinking this could be the reason.

Thanks
Distinguished Contributor
jayspot
Posts: 184
Registered: ‎01-05-2006
Message 6 of 7 (2,163 Views)

Re: No auto-route solution was found

07-25-2007 07:38 AM in reply to: Pingtrix
When you first click on "Duct", the selection box at the top left of the screen should have different duct types listed as shown in the attached image. Once you select the duct you want to use, then click on properties and you can select the types of fittings, taps, etc.
Member
pedrorivera
Posts: 3
Registered: ‎08-17-2007
Message 7 of 7 (2,163 Views)

Re: No auto-route solution was found

10-22-2007 10:53 AM in reply to: Pingtrix
How you got it to work? I change all the Type Parameters in the rectangular duct and it's still giving me the error, (No auto-route solution was found)?

Thanks,
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.