Revit MEP

Reply
Active Contributor
rschnureIV
Posts: 33
Registered: ‎03-17-2009
Message 1 of 22 (972 Views)

Fatal error loading family

972 Views, 21 Replies
07-18-2012 08:10 AM

I am getting fatal errors when I try to load certain families into my revit mep 2012 projects.  Any Ideas?

*Expert Elite*
CADastrophe
Posts: 3,400
Registered: ‎08-28-2009
Message 2 of 22 (970 Views)

Re: Fatal error loading family

07-18-2012 08:12 AM in reply to: rschnureIV

Can you provide a little more info - perhaps an image of the error message?

Corey D.                                                                                                                  ADSK_Logo_EE_2013.png    AutoCAD 2014 User  Revit 2014 User
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
⁞|⁞ Please use Mark Solutions!.Accept as Solution and Give Kudos!Give Kudos as appropriate to further enhance these forums. Thank you!
Active Contributor
rschnureIV
Posts: 33
Registered: ‎03-17-2009
Message 3 of 22 (968 Views)

Re: Fatal error loading family

07-18-2012 08:18 AM in reply to: CADastrophe

I attached a pic of the error.  Trane seems to think it has something to do with shared parameter files?  Does this sound familiar?

*Expert Elite*
CADastrophe
Posts: 3,400
Registered: ‎08-28-2009
Message 4 of 22 (963 Views)

Re: Fatal error loading family

07-18-2012 08:33 AM in reply to: rschnureIV

I was hoping there'd be some actual, useful information in that message...

 

Well, in order to determine if it is in fact a problem with Shared Parameters, you can perform this test:

Open the family, and remove ALL parameters that you can, and then load it into a blank project. Does it still crash?

 

If not, can you post the family file so we can take a gander?

Corey D.                                                                                                                  ADSK_Logo_EE_2013.png    AutoCAD 2014 User  Revit 2014 User
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
⁞|⁞ Please use Mark Solutions!.Accept as Solution and Give Kudos!Give Kudos as appropriate to further enhance these forums. Thank you!
Active Contributor
rschnureIV
Posts: 33
Registered: ‎03-17-2009
Message 5 of 22 (959 Views)

Re: Fatal error loading family

07-18-2012 08:44 AM in reply to: CADastrophe

I can load this family into a blank project with no errors

*Expert Elite*
CADastrophe
Posts: 3,400
Registered: ‎08-28-2009
Message 6 of 22 (952 Views)

Re: Fatal error loading family

07-18-2012 09:03 AM in reply to: rschnureIV

Now try loading it into the project that crashed.

Corey D.                                                                                                                  ADSK_Logo_EE_2013.png    AutoCAD 2014 User  Revit 2014 User
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
⁞|⁞ Please use Mark Solutions!.Accept as Solution and Give Kudos!Give Kudos as appropriate to further enhance these forums. Thank you!
Active Contributor
rschnureIV
Posts: 33
Registered: ‎03-17-2009
Message 7 of 22 (949 Views)

Re: Fatal error loading family

07-18-2012 09:06 AM in reply to: CADastrophe

There is no attachment

*Expert Elite*
CADastrophe
Posts: 3,400
Registered: ‎08-28-2009
Message 8 of 22 (947 Views)

Re: Fatal error loading family

07-18-2012 09:14 AM in reply to: rschnureIV

Sorry, I meant loading yours with the removed parameters. It if doesn't crash, then the troublesome parameter can be isolated.

Corey D.                                                                                                                  ADSK_Logo_EE_2013.png    AutoCAD 2014 User  Revit 2014 User
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
⁞|⁞ Please use Mark Solutions!.Accept as Solution and Give Kudos!Give Kudos as appropriate to further enhance these forums. Thank you!
Active Contributor
rschnureIV
Posts: 33
Registered: ‎03-17-2009
Message 9 of 22 (944 Views)

Re: Fatal error loading family

07-18-2012 09:20 AM in reply to: CADastrophe

I removed all the parameters I could and it still crahsed when I inserted it.

Product Support
Chris.Aquino
Posts: 405
Registered: ‎06-27-2010
Message 10 of 22 (911 Views)

Re: Fatal error loading family

07-23-2012 08:26 AM in reply to: rschnureIV

After a search of our Customer Error Report database, I don't see any from your email address. Can you please post a journal from a session where you saw the crash?

 

They should be in the location below:

 

C:\Users\%username%\AppData\Local\Autodesk\Revit\Autodesk Revit MEP 2012\Journals



Chris Aquino
Technical Support Specialist
Customer Service & Support
Autodesk, Inc.


The Revit Clinic
@Revitclinic
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!