Revit MEP

Reply
Active Contributor
33 Posts
0 Kudos
Registered: ‎03-17-2009
Post 1 of 22

Fatal error loading family

1001 Views, 21 Replies
07-18-2012 08:10 AM

I am getting fatal errors when I try to load certain families into my revit mep 2012 projects.  Any Ideas?

*Expert Elite*
3,502 Posts
1,007 Kudos
Registered: ‎08-28-2009
Post 2 of 22

Re: Fatal error loading family

07-18-2012 08:12 AM in reply to: rschnureIV

Can you provide a little more info - perhaps an image of the error message?

Corey D.                                                                                                                  ADSK_Logo_EE_2013.png    AutoCAD 2014 User  Revit 2014 User
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
⁞|⁞ Please use Mark Solutions!.Accept as Solution and Give Kudos!Give Kudos as appropriate to further enhance these forums. Thank you!
Active Contributor
33 Posts
0 Kudos
Registered: ‎03-17-2009
Post 3 of 22

Re: Fatal error loading family

07-18-2012 08:18 AM in reply to: CADastrophe

I attached a pic of the error.  Trane seems to think it has something to do with shared parameter files?  Does this sound familiar?

*Expert Elite*
3,502 Posts
1,007 Kudos
Registered: ‎08-28-2009
Post 4 of 22

Re: Fatal error loading family

07-18-2012 08:33 AM in reply to: rschnureIV

I was hoping there'd be some actual, useful information in that message...

 

Well, in order to determine if it is in fact a problem with Shared Parameters, you can perform this test:

Open the family, and remove ALL parameters that you can, and then load it into a blank project. Does it still crash?

 

If not, can you post the family file so we can take a gander?

Corey D.                                                                                                                  ADSK_Logo_EE_2013.png    AutoCAD 2014 User  Revit 2014 User
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
⁞|⁞ Please use Mark Solutions!.Accept as Solution and Give Kudos!Give Kudos as appropriate to further enhance these forums. Thank you!
Active Contributor
33 Posts
0 Kudos
Registered: ‎03-17-2009
Post 5 of 22

Re: Fatal error loading family

07-18-2012 08:44 AM in reply to: CADastrophe

I can load this family into a blank project with no errors

*Expert Elite*
3,502 Posts
1,007 Kudos
Registered: ‎08-28-2009
Post 6 of 22

Re: Fatal error loading family

07-18-2012 09:03 AM in reply to: rschnureIV

Now try loading it into the project that crashed.

Corey D.                                                                                                                  ADSK_Logo_EE_2013.png    AutoCAD 2014 User  Revit 2014 User
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
⁞|⁞ Please use Mark Solutions!.Accept as Solution and Give Kudos!Give Kudos as appropriate to further enhance these forums. Thank you!
Active Contributor
33 Posts
0 Kudos
Registered: ‎03-17-2009
Post 7 of 22

Re: Fatal error loading family

07-18-2012 09:06 AM in reply to: CADastrophe

There is no attachment

*Expert Elite*
3,502 Posts
1,007 Kudos
Registered: ‎08-28-2009
Post 8 of 22

Re: Fatal error loading family

07-18-2012 09:14 AM in reply to: rschnureIV

Sorry, I meant loading yours with the removed parameters. It if doesn't crash, then the troublesome parameter can be isolated.

Corey D.                                                                                                                  ADSK_Logo_EE_2013.png    AutoCAD 2014 User  Revit 2014 User
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
⁞|⁞ Please use Mark Solutions!.Accept as Solution and Give Kudos!Give Kudos as appropriate to further enhance these forums. Thank you!
Active Contributor
33 Posts
0 Kudos
Registered: ‎03-17-2009
Post 9 of 22

Re: Fatal error loading family

07-18-2012 09:20 AM in reply to: CADastrophe

I removed all the parameters I could and it still crahsed when I inserted it.

Product Support
415 Posts
35 Kudos
Registered: ‎06-27-2010
Post 10 of 22

Re: Fatal error loading family

07-23-2012 08:26 AM in reply to: rschnureIV

After a search of our Customer Error Report database, I don't see any from your email address. Can you please post a journal from a session where you saw the crash?

 

They should be in the location below:

 

C:\Users\%username%\AppData\Local\Autodesk\Revit\Autodesk Revit MEP 2012\Journals



Chris Aquino
Knowledge Domain Expert
Customer Service & Support
Autodesk, Inc.


The Revit Clinic
@Revitclinic
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!