Revit MEP Wishes

Revit MEP Wishes

Reply
Distinguished Contributor
thewrz
Posts: 171
Registered: ‎06-08-2009
Message 1 of 3 (568 Views)

Room Calculation Point - So Close Autodesk. So close.

568 Views, 2 Replies
08-01-2012 06:51 PM

Room Calculation Point is a FANTASTIC addition to Revit MEP!.

 

First off. Thank you. This solves many a problem of light fixtures and air terminals not being included in my schedules when I filter by Zone or Space, since anything ABOVE the space was not included.

 

But you missed two family categories:

Mechanical Equipment

Electrical Equipment

 

Why, you may ask?

 

All of our VAV boxes are always above the ceiling. So when we're trying to schedule out our mechanical equipment... the Space parameter never works because it's physically above the Space.

 

Capture.JPG

 

Even when adjusting the Space offset to be ABOVE the ceiling. It has no effect.

 

Additionally. It is not uncommon to place various panels above the ceiling. Or even small data racks for above-ceiling IDFs.

 

If you could add the lovely and amazing Room Calculation Point to more than just Air Terminals and Light Fixtures the world would be a better place.

 

____________________________________________________
Please give kudos to the MEP Wish List ideas you like, as this will help the Revit development team prioritize functionality additions!
Valued Contributor wim
Valued Contributor
wim
Posts: 51
Registered: ‎11-05-2004
Message 2 of 3 (500 Views)

Re: Room Calculation Point - So Close Autodesk. So close.

11-05-2012 02:19 PM in reply to: thewrz
+1 on this. Instead of always limiting such kind of features to a specific subset, please keep in mind that it is better to make it available for all categories and let the user decide.
New Member
james.kobus
Posts: 2
Registered: ‎02-04-2013
Message 3 of 3 (369 Views)

Re: Room Calculation Point - So Close Autodesk. So close.

02-04-2013 02:37 PM in reply to: thewrz

If you turn off room bounding for the architectural celings. Then, take your spaces up to the slabe above. It will show your VAV boxes in the space. We do it all the time. Of course, you won't have plenums if you have been using that feature.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.