Revit Architecture

Reply
Active Member
mclothier
Posts: 6
Registered: ‎05-27-2012
Message 1 of 5 (436 Views)

Zoom Sheet Size

436 Views, 4 Replies
08-14-2012 01:22 AM

There isn't a lot of information out there on this zoom tool.... so...

 

I thought this feature would zoom the view to 100% of screen size. Effectively, I could measure off the screen with my ruler, becuase it is zooming to sheet size, which is to scale.

 

This is not the case, and I cant figure out what scale it is zooming too.

 

Could someone help me with this? Not sure if it's a bug or not.

 

Thanks.

*Expert Elite*
CADastrophe
Posts: 3,286
Registered: ‎08-28-2009
Message 2 of 5 (415 Views)

Re: Zoom Sheet Size

08-14-2012 07:50 AM in reply to: mclothier

This is what the command seems to be trying to do, as the zoom changes based upon the scale of the View.

It doesn't get it quite right - seems similar to trying to measure from a PDF off of the screen at actual size.

Corey D.                                                                                                                  ADSK_Logo_EE_2013.png    AutoCAD 2014 User  Revit 2014 User
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
⁞|⁞ Please use Mark Solutions!.Accept as Solution and Give Kudos!Give Kudos as appropriate to further enhance these forums. Thank you!
Product Support
Lance.Coffey
Posts: 342
Registered: ‎05-14-2010
Message 3 of 5 (384 Views)

Re: Zoom Sheet Size

08-16-2012 01:51 PM in reply to: CADastrophe

I found another thread that has info on this topic:
How do I change the sheet size for the Zoom to Sheet Size command (ZS)
http://forums.autodesk.com/t5/Autodesk-Revit-Architecture/How-do-I-change-the-sheet-size-for-the-Zoo...



Lance Coffey
Active Member
mclothier
Posts: 6
Registered: ‎05-27-2012
Message 4 of 5 (375 Views)

Re: Zoom Sheet Size

08-16-2012 04:06 PM in reply to: mclothier

I've tried it out, but it doesnt actually zoom to sheet size as the command suggests. It zooms to about 75% of the sheet size. (Regardless of which title blocks are used)

 

Am I doing something wrong here?

Product Support
Lance.Coffey
Posts: 342
Registered: ‎05-14-2010
Message 5 of 5 (318 Views)

Re: Zoom Sheet Size

09-06-2012 11:15 AM in reply to: mclothier

It looks like the size of the model on the screen (when using the zoom sheet size command) is related to the resolution of your monitor.



Lance Coffey
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.