Revit Architecture

Revit Architecture

Reply
Member
ryanbritz
Posts: 3
Registered: ‎07-04-2012
Message 1 of 8 (4,341 Views)
Accepted Solution

Revit Architecture 2013 Rendering Issue: Render doesn't show up

4341 Views, 7 Replies
07-04-2012 11:00 PM

Hello, I am having a problem where every time I try to render an image in Revit Architecture 2013, the image only shows up black. All of the main graphics and rendering options are still set to their installation defaults, and I have tried reinstalling the program, but nothing has worked. I've included an attachment of what comes up whenever I try to render an image, and what I am trying to render. Does anyone know how I can fix this?

Where is the sun placement? What are your sun setting at? Do  you have the right location, right date and time?

Those will also make a difference. I have added 2 images - one at noon and the other at midnight - you can see the shadow difference.

LD

Valued Contributor
vector3
Posts: 99
Registered: ‎06-29-2012
Message 2 of 8 (4,328 Views)

Re: Revit Architecture 2013 Rendering Issue: Render doesn't show up

07-05-2012 01:24 AM in reply to: ryanbritz

Hi Ryan, welcome to this Revit forum.

 

The reason it's dark in that bathroom is because there is

no light on in there.

*Expert Elite*
LisaDrago
Posts: 1,392
Registered: ‎05-08-2009
Message 3 of 8 (4,296 Views)

Re: Revit Architecture 2013 Rendering Issue: Render doesn't show up

07-05-2012 08:44 AM in reply to: ryanbritz

Vector is right - you can see that the dialog box shows there are no artificial lights and no daylight portals. 

So there is no light source to light up the area.

Put some lights/windows and you should be able to see something - other then the dark!

 

LD


If this helped solve your issue - remember to 'accept as solution' to help other find answers!
You can't think AutoCAD and run Revit.
Email: LisaDragoEE@gmail.com
Member
ryanbritz
Posts: 3
Registered: ‎07-04-2012
Message 4 of 8 (4,269 Views)

Re: Revit Architecture 2013 Rendering Issue: Render doesn't show up

07-05-2012 05:23 PM in reply to: LisaDrago

Thanks Vector and Lisa, but there's only one problem to that theory... right now I've been rendering the building with no roof or ceiling, and that is how it's turning out. :smileytongue:
The white in the top corner of the screen is not ceiling, that's blank white "oblivion" model space. And secondly, the frame on the far wall actually is a window. The program used to render fine a little while ago the last time I tried, but I had to update my Graphics driver a bit ago because apparently it wasn't up to date and was causing the 3D model views to crash all the time. Now I tried to render again last night, but have run into this problem. I don't really think it's the driver's fault, because after all, why would having the graphics updated make the renders stop working? That just seems kind of backwards to me, haha. Do you guys have any other ideas that might explain it, unless it is in fact the graphics driver?

*Expert Elite*
LisaDrago
Posts: 1,392
Registered: ‎05-08-2009
Message 5 of 8 (4,256 Views)

Re: Revit Architecture 2013 Rendering Issue: Render doesn't show up

07-05-2012 06:11 PM in reply to: ryanbritz

Where is the sun placement? What are your sun setting at? Do  you have the right location, right date and time?

Those will also make a difference. I have added 2 images - one at noon and the other at midnight - you can see the shadow difference.

LD


If this helped solve your issue - remember to 'accept as solution' to help other find answers!
You can't think AutoCAD and run Revit.
Email: LisaDragoEE@gmail.com
Member
ryanbritz
Posts: 3
Registered: ‎07-04-2012
Message 6 of 8 (4,241 Views)

Re: Revit Architecture 2013 Rendering Issue: Render doesn't show up

07-05-2012 09:28 PM in reply to: LisaDrago

Oh my..... I feel really stupid right now, I found out what was wrong.... it seems I somehow managed to move the camera sometime in between my renders so that it was INSIDE the door of the bathroom, but I was still able to see into the bathroom itself perfectly fine in model space. The black screen I was seeing was Revit rendering the inside of the door. xD
Well, anyways, thanks for taking the time to try and help me out with this, I really appreciate it! :smileytongue:

New Member
to.manasi
Posts: 1
Registered: ‎11-11-2012
Message 7 of 8 (3,442 Views)

Re: Revit Architecture 2013 Rendering Issue: Render doesn't show up

11-11-2012 11:56 AM in reply to: ryanbritz

Thanks a ton. I am learning revit and was trying to render my first project and was struggling with this black image for over a week. Replacing the camera solve it !!!

New Member
mer.rdsc
Posts: 1
Registered: ‎05-25-2014
Message 8 of 8 (592 Views)

Re: Revit Architecture 2013 Rendering Issue: Render doesn't show up

05-25-2014 09:41 PM in reply to: LisaDrago
hi have a good day!
i have a problem on rendering, its rendering in just 10 % even in draft quality.
its not happened before. thanks please help me.
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.