Revit Architecture

Revit Architecture

Reply
Member
davidnowell6822
Posts: 5
Registered: ‎03-29-2011
Message 1 of 7 (3,795 Views)
Accepted Solution

Revit 2011 - 100'-0" Datum Elevation

3795 Views, 6 Replies
04-06-2011 08:27 AM

In Revit 2011, I'm trying to change the first floor level from 0'-0" to 100'-0" (datum).  I have tried Manage-->Project Location -->Position-->Relocate Project, but nothing happens and there are no error messages.  Thank you in advance.

After you have done your listed steps and adjusted your project "up" 100', you need to do one more thing.

 

Highlight one of the Level lines in an elevation or section view.  In the Properties box, pick Edit Type.  In the Type Properties dialog box, change the Elevation Base parameter from Project to Shared.

 

Your Level elevations should now show the new elevations.

 

 

 

 

Active Contributor
doug
Posts: 41
Registered: ‎02-10-2010
Message 2 of 7 (3,790 Views)

Re: Revit 2011 - 100'-0" Datum Elevation

04-06-2011 09:23 AM in reply to: davidnowell6822

After you have done your listed steps and adjusted your project "up" 100', you need to do one more thing.

 

Highlight one of the Level lines in an elevation or section view.  In the Properties box, pick Edit Type.  In the Type Properties dialog box, change the Elevation Base parameter from Project to Shared.

 

Your Level elevations should now show the new elevations.

 

 

 

 

Douglas Bowers, AIA, LEED AP
www.dougbowersconsulting.com
blog: http://aectechtalk.wordpress.com
(Previously posting as Doug Bowers through Newsreader for several years)
Member
davidnowell6822
Posts: 5
Registered: ‎03-29-2011
Message 3 of 7 (3,772 Views)

Re: Revit 2011 - 100'-0" Datum Elevation

04-06-2011 01:25 PM in reply to: doug

Worked like a charm.  Thank you Douglas.

Active Contributor
doug
Posts: 41
Registered: ‎02-10-2010
Message 4 of 7 (3,769 Views)

Re: Revit 2011 - 100'-0" Datum Elevation

04-06-2011 01:28 PM in reply to: davidnowell6822

No problem.  I'm glad that worked for you.

Douglas Bowers, AIA, LEED AP
www.dougbowersconsulting.com
blog: http://aectechtalk.wordpress.com
(Previously posting as Doug Bowers through Newsreader for several years)
New Member
sningallina
Posts: 1
Registered: ‎10-21-2012
Message 5 of 7 (2,949 Views)

Re: Revit 2011 - 100'-0" Datum Elevation

10-21-2012 04:51 PM in reply to: davidnowell6822

I'm using Revit 2013, I've done all the same things. But when I select the Level Line, then Edit Type, Type Properties, the only options under Elevation Base are Project Base Point and Survey Point. Is there a different way to change the 0' Elevation Base in Revit 2013?

Employee
loboarch
Posts: 1,013
Registered: ‎09-05-2003
Message 6 of 7 (2,901 Views)

Re: Revit 2011 - 100'-0" Datum Elevation

10-22-2012 07:27 AM in reply to: davidnowell6822

Here is an articel in the wikihelp covering this topic.

 

http://wikihelp.autodesk.com/Revit/enu/Community/Tips_and_Tricks/Modeling/Create_a_Toposurface_Using...



Jeff Hanson
Sr. Subject Matter Expert
Autodesk, Revit User Experience
Distinguished Contributor
terry
Posts: 177
Registered: ‎12-16-2003
Message 7 of 7 (2,167 Views)

Re: Revit 2011 - 100'-0" Datum Elevation

05-17-2013 12:14 PM in reply to: loboarch

The 2013 solution works just great

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.