Revit Architecture

Reply
Contributor
Rebel1
Posts: 20
Registered: ‎02-15-2011
Message 1 of 7 (1,052 Views)
Accepted Solution

Rendering Issue

1052 Views, 6 Replies
02-18-2011 05:02 AM

I am a new user to this may seem simple.  When I render a 3D view the roof disappears in the render view, but when I switch to show the model it is there.  Any ideas of what settings I have wrong now?

Employee
ryan.duell
Posts: 734
Registered: ‎06-01-2010
Message 2 of 7 (1,051 Views)

Re: Rendering Issue

02-18-2011 05:28 AM in reply to: Rebel1

If the object is visible in the shaded view, and the material is not set to be transparent or similar, in most cases there may be Windows user profile or temporary file corruption, or 2011 shared material library corruption.

 

Similar behavior was documented in the following blog post:


http://autodesk-revit.blogspot.com/2010/11/my-render-has-disappeared.html

 

I have organized a process we can take below, if possible please go through these items one at a time to see if we can isolate and resolve the issue.  If you have any questions along the way please do not hesitate to let me know:

 

1.  Close Revit 2011, empty the contents of the Windows Temp folder at:

 

%Temp%


Launch Revit again and see if the issue persists.

 

2.  Apply the swatch hotfix here, which contains an updated material file:

 

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=15882941&linkID=9273944

 

3.  Uninstall \ Reinstall the Material Libraries [Revit 2011 stays installed normally].  You can see both process links from #2 in my blog post below:

 

http://revitclinic.typepad.com/my_weblog/2010/06/the-rendering-or-render-appearance-library-previews...

 

 4.  Run Revit as an administrator by right-clicking on the shortcut > Run as Administrator.  Verify if the results are consistent.

 

5.  Lastly, if it still persists, can another user log on this same workstation to verify if this is user profile specific on this workstation?

 

Thank you,



Ryan Duell
Autodesk, Inc.

Revit Clinic
@revitclinic


Contributor
Rebel1
Posts: 20
Registered: ‎02-15-2011
Message 3 of 7 (1,029 Views)

Re: Rendering Issue

02-18-2011 07:33 AM in reply to: ryan.duell

I am new with Windows 7.  I am not sure how to get to the Windows Temp folder.  I type n %Temp% and anything with the letters temp show up. 

Employee
ryan.duell
Posts: 734
Registered: ‎06-01-2010
Message 4 of 7 (1,020 Views)

Re: Rendering Issue

02-18-2011 10:12 AM in reply to: Rebel1

-Close Revit 2011
-Navigate to Windows Start
-And either choose "Run" [if you have Run visible] or enter the following in “Search Programs and Files

 

%Temp%

 

-This will open your Windows Temp folder.  Delete whatever Windows will allow you inside this folder.  You can leave it in the Recycle Bin.
-Launch Revit 2011, attempt to render the same file, see if the issue persists.

 

Thank you,



Ryan Duell
Autodesk, Inc.

Revit Clinic
@revitclinic


Member
alive3d
Posts: 3
Registered: ‎02-20-2011
Message 5 of 7 (975 Views)

Re: Rendering Issue

02-20-2011 07:11 PM in reply to: ryan.duell

The problem was fiixed for me after completing item 1! (See my earlier post today.) I emptied the local temp file not the windows temp file.

 

Thank you!!

 

Note to Autodesk: The drain on time and the loss of productivity spent on these issues = money down the toilet. Can I send you my invoice? 

Contributor
Rebel1
Posts: 20
Registered: ‎02-15-2011
Message 6 of 7 (956 Views)

Re: Rendering Issue

02-21-2011 04:25 AM in reply to: Rebel1

After completing item 2 the problem was fixed.  Item 1 did not affect anything with the issue.  Thanks for your help.

Active Member
chadrhines
Posts: 9
Registered: ‎03-11-2013
Message 7 of 7 (292 Views)

Re: Rendering Issue, 2011 Material libraries CANNOT be found to reload, where??

03-20-2013 09:23 AM in reply to: Rebel1

The links shown  for Revit 2011 libraries are NOT available now. I have removed all files from %temp% as the first fix and the materials stil make walls, doors, floors, etc. disappear when applying new materials to them. I then  uninstalled all 3 image libraries but now CANNOT find the replacements to download. Where is the correct address can you find them? I have searched for about 2 hours on the net.

 

autodesk/support/ADSKMaterials/cm/proteinmaterials.msi   and the other two link for the base image and medium image libraries come back  "Page Requested was not found".  Your locations are not found.

 

A little help would be greatly appreciated or I have 2011 Revit that can no longer render.

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.