Revit Architecture

Reply
*JTB
Message 1 of 13 (64 Views)

PLT FILE PROBLEMS...

64 Views, 12 Replies
09-11-2004 12:58 PM
I have problems making PLT files in Revit. I use HP Designjet 2000 (used well with all ACADs) and all I can see is black background. The problem is that I don't have a plotter now and I have to go to a friend's office. Please help me a little with this, it's important. What am I doing wrong? TIA Dimitris
*Leonid Raiz
Message 2 of 13 (64 Views)

Re: PLT FILE PROBLEMS...

09-11-2004 01:55 PM in reply to: *JTB
Please describe in more details the process you are following. 1) Have you installed HP Designjet 2000 printer driver on your computer even though you don't have a physycal plotter? 2) Are you printing to file using this plotter diriver? 3) What is in your print setup dialog? (a) Vector or Raster HLR? (b) What option do you use for colors? 4) Do you see things OK in print preview? 5) Does it work if you use default windows file name extension 'prn' as opposed to ACAD customary 'plt'? 6) Did you try printing to file from some other application, for example Word (that will produce an prn file) and did it work? "JTB" wrote in message news:414358d6_1@newsprd01... > I have problems making PLT files in Revit. I use HP Designjet 2000 (used > well with all ACADs) and all I can see is black background. The problem is > that I don't have a plotter now and I have to go to a friend's office. > Please help me a little with this, it's important. What am I doing wrong? > > TIA > Dimitris > >
*JTB
Message 3 of 13 (64 Views)

Re: PLT FILE PROBLEMS...

09-11-2004 02:04 PM in reply to: *JTB
Installed HP DesignJet 755C and OCE 9800 . I used HP DesignJet 2000 with ACAD. Raster HLR Everything OK in Preview No PRN - No PLT, it's the same.
*JTB
Message 4 of 13 (64 Views)

Re: PLT FILE PROBLEMS...

09-11-2004 10:29 PM in reply to: *JTB
I thought Revit could make PLT files as easy as AutoCAD. PDF files are larger and difficult to send via e-mail even in zip format. What I will do (I think) is this : 1. Export to AutoCAD 2. Make PLT file 3. Send If there is anyone that knows the problem of having black background when making PLT, please help, I need PLT all the time! Tnx Dimitris
*Leonid Raiz
Message 5 of 13 (64 Views)

Re: PLT FILE PROBLEMS...

09-11-2004 10:44 PM in reply to: *JTB
So, are you printing to file using HP DesignJet 755C and later plot this file on HP DesignJet 2000? I have no idea if this is something that may work. You may want to check with HP but it does not sound kosher to me. If you are using Raster HLR then make sure that your Colors dropdown is set to either Grayscale or Color (even if printer is black and white). "JTB" wrote in message news:41436847$1_2@newsprd01... > > Installed HP DesignJet 755C and OCE 9800 . I used HP DesignJet 2000 with > ACAD. > Raster HLR > Everything OK in Preview > No PRN - No PLT, it's the same. > >
Member
marctsap
Posts: 3
Registered: ‎10-06-2004
Message 6 of 13 (64 Views)

Re: PLT FILE PROBLEMS...

10-06-2004 11:41 AM in reply to: *JTB
I too am having a major problem printing. Printing to HP600. All i get is solid black background. Help!
Distinguished Contributor
sbrown
Posts: 1,185
Registered: ‎04-04-2002
Message 7 of 13 (64 Views)

Re: PLT FILE PROBLEMS...

10-06-2004 12:48 PM in reply to: *JTB
Make sure your print settings are set to color first.

Next for plt files you need to install the printer drivers on your local machine, then print to that printer and checkthe plot to file box. I know this works well with the Oce 9600 and 9800 I'm not sure about the hp printers. They may need to have postscript drivers installed or basic windows raster drivers. Go to Hp and see what drivers are available.
Member
marctsap
Posts: 3
Registered: ‎10-06-2004
Message 8 of 13 (64 Views)

Re: PLT FILE PROBLEMS...

10-07-2004 07:09 AM in reply to: *JTB
Stillhaving problems plotting. Everything comes out black. Can I print through a network connection ordoes it have to be a direct connect.

Everything plots fne in Autocad. So using the same setup with Revit as directed but still no plots.

If I plot to a file, then how do I get to ploter. "prn" file is created.
Distinguished Contributor
sbrown
Posts: 1,185
Registered: ‎04-04-2002
Message 9 of 13 (64 Views)

Re: PLT FILE PROBLEMS...

10-07-2004 07:18 AM in reply to: *JTB
You can't use the same setup as autocad. Autocad uses Hp gl drivers, Revit uses Windows based drivers. Did you go to HP and find windows drivers for your printer? What I typically do is have 2 printers setup(not 2 physical printers) just 2 diff. drivers for the same printer. So I'll call one OCE for windows.
Distinguished Contributor
sbrown
Posts: 1,185
Registered: ‎04-04-2002
Message 10 of 13 (64 Views)

Re: PLT FILE PROBLEMS...

10-07-2004 07:20 AM in reply to: *JTB
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/DriverDownload.jsp?pnameOID=12677&locale=en_US&taskId=135&prodTypeId=18972&prodSeriesId=25152

here is where you need to get the driver from
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.